Ka Saaremaal leidub põnevate nimedega paiku (4)

Miks mitte avastada Eestit uue nurga alt ja külastada loomanimelisi, mehe- või naisenimega külasid või hoopis Eestis asuvaid maailma suurlinnade nimekaimudest paiku?

Statistikaametil valmis kaart, millest selgub, et ülalmainitud põnevaid kohanimesid võib leida ka Saaremaalt.

Kõige arvukamalt on looma-, linnu-, kala- või putukanimelisi külasid Kagu-Eestis. Saaremaalt leiab seesuguseid kaks – Kuke küla Lääne-Saare vallas ja Pulli küla Orissaare vallas.

Mehe- või naisenimelisi külasid on Eestis vähemalt 130 ning nende puhul valitseb sooline tasakaal. Kõige levinum on Koidu küla, mille leiab vähemalt viiest maakonnast. Saaremaal on 12 inimese nimega küla: Koidu ja Endla (Lääne-Saare), Neeme ja Loona (Kihelkonna), Ennu (Pihtla), Kalju ja Kalli (Valjala), Kaisa (Leisi), Are ja Oti (Pöide), Jaani (Orissaare) ja Salme küla.

Maailma suurlinnade nimekaimudest leiab Eestis näiteks Pariisi-, Brüsseli-, Torino- või Veneetsia-nimelisi külasid ja paiku. Saaremaal ringi sõites võib ühtlasi läbi põigata ka Mekast, mis tegelikult pole aga muud kui üks maatükk Laadjala külas ning kuhu omaniku loata pole ilmselt soovitav minna.

 

Print Friendly, PDF & Email