Ultima Thule maraton tuleb 100 päeva pärast

LOGO: Ultima Thule maratoni logo sümboliseerib Saaremaa taha magama minevat päikest ja Kaali meteoriiti. Logo autor on Raul Vinni.

LOGO: Ultima Thule maratoni logo sümboliseerib Saaremaa taha magama minevat päikest ja Kaali meteoriiti. Logo autor on Raul Vinni.

Eile avalikustati 17. septembril toimuva Ultima Thule maratoni korraldamine ja rada. 17. septembril joostakse Kuressaare linnas ja selle ümbruses distantse 42,195 km ja 21,1 km ning poolmaratoni rajal on võimalik end proovile panna ka kepikõndijatel.

Maratoni korraldab MTÜ Karujärve Tervisespordi Keskus.

Esmakordselt toimuva jooksumaratoni idee algataja on toonane ajakirjanik ja praegune valitsuse meedianõunik Rasmus Kagge, kes käis mõtte välja eelmise aasta lõpul toimunud arengukonverentsil.

Kagge on ka ise 17. septembril Kuressaares stardis ja jookseb poolmaratoni. Kagge sõnul ei tulnud ta toona Kuressaarde esinema kaugeltki teadmisega, et vähem kui aasta pärast starti asub. “Kust mina teadsin, et linnapea Madis Kallas sellest ideest kinni haarab,” naeris Kagge.

Tema tuli esinema ja ideed välja pakkuma lihtsalt oma kogemuse pealt, et jooksuturism on maailmas levinud ning Ultima Thule maraton võiks olla korralik spordipidu. Kagge sõnul võiks sel aastal esmakordselt korraldatav üritus usutavasti küll jooksupeoks kujuneda.

Rasmus Kagge on avatud registreerimisel võistleja number 1, linnapea Madis Kallas number 2.

Kagge rääkis, et väga palju ta sel aastal trenni teinud ei ole. Isiklikus elus on olnud mitmeid muudatusi. Alates kaksikute sünnist kuni töökoha vahetuseni. Kuid juba mitu aastat jooksu harrastanud mehel on tugev põhi all.

Jooksu juhendi ja registreerimisvormi leiab Ultima Thule maratoni Facebooki lehelt.

 

Print Friendly, PDF & Email