LUGEJA KIRI: Unistus on täitumas (3)

Juba ammu oleme meie, Salme noored, soovinud Salmele noortekeskust, et oleks kuskil pärast kooli olla, bussi oodata või sõpradega istuda. Seni on õhtuti bussipeatuses või mere ääres istutud. Noortekas oleks suurepärane koht, kus muusikat kuulata, seltskonna- ja lauamänge mängida, meisterdada, nautida head seltskonda ja veeta aega sõpradega. Osaleksime erinevates projektides ja teeksime koostööd teiste noortega. Vaheaegadel ja nädalalõppudel korraldatavad üritused tooks koju ka need, kes linnas koolis käivad ja ühikas elavad.

Jaanuaris võtsime, neli Salme noort, asja käsile ja läksime vallavalitsusega kohtuma, et rääkida noorte olukorrast ja mõttest luua noorte oma koht kooli juures olevasse garaaži. Vallamajas ootas meid ees positiivne õhkkond ja meie mõtted kiideti heaks. Kohe asusime garaaži korrastama. Õpilasesindus koos kodutütardega ja vabatahtlike abiga koristas ruumi. Seejärel lõid meie kooli töötajad Mariliis ja Mare MTÜ Salme Noorteklubi, mis sai nimeks L.A.D.U. Oleme saanud palju abi ja toetust headelt inimestelt – kes on aidanud mööbliga, kes pakkunud abi korrastamisel. Meie noorte näitetrupp käis oma lavastusega esinemas, teenitud piletiraha annetati samuti noorteklubi heaks. Märtsis kirjutasid Mariliis ja Mare LEADER-projekti, mis edukalt kaitsti. Nüüd on kindel: sügisel algab remont. Hea, et noori kuulda võeti!

Oleme õnnelikud, et saame noorteklubis ise palju kaasa lüüa. Näiteks meie andekad Erika ja Liis-Marel lubasid seinad ilusaks maalida. Oluline on, et ruum oleks noorte nägu ja noorte oma, ütleb meie huvijuht Mariliis alati. Saarte koostöökogu otsustas meid toetada, kogudes oksjonil meile raha pehme vaiba jaoks, millel oleks mõnus istuda, filme vaadata, kaaslastega suhelda või lauamänge mängida. Juba jõudsime klubis korraldada esimese diskogi: õppeaastat lõpetava disko kooliperele. Tulevased üheksandikud värvisid seinad spreivärvidega kirjuks, riputasid üles õhupallid ja korraldasid koolipere meeleoluka ühisürituse. Seega – me kõik oleme midagi teinud, et noorteklubi ühel hetkel valmis saaks. Meie, noored, oleme ootusärevil ja õnnelikud, et meie mõte teoks saab. Oleme südamest tänulikud kõigile, kes on meie jaoks olemas olnud ja meid aidanud-toetanud.

Hedy Läets, Melani Koov ja Marleen Juhandi

 

Print Friendly, PDF & Email