JUHTKIRI: Kuidagi vilu on (4)

Teed teleka lahti, et hommikuprogrammi või uudiseid kiigata. Äkitselt vaatab “nummerdatud” Eesti kaart vastu, mis annab teada, et igal pool on kena suvi käes. Kui aga pilk langeb kaardi alumisse vasakusse äärde, hakkab saarlastest kuidagi kahju. Kõikjal kipub kraadiklaas näitama üle 25 soojapügala, aga näe seal saarel vaid 18. Ja nii terve nädala. Peaks vist ikka selle hotelli­broneeringu tühistama. Seal saarel ei kannata isegi ujuma ju minna.

Või vaatad telekat ja otsustad, et peab ikka tuulemantli homme tööle kaasa võtma. Muidu kisub viluks. Aga võta näpust, palav on. Nii palav, et uksed-aknad võivad lahti olla, aga ventilaatori peab ka tööle panema.

Niisugune olukord, kus ilmateade annab Saaremaa kohta järjepidevalt valeinfot, on pehmelt öeldes absurdne. Kui teabe tõele vastavus on ikka küsitav, kas tasub seda siis eetrisse lasta? Ehk tuleks “raudkindla allika” andmete usaldamise asemel kasuks, kui talupojamõistus appi võtta.

Print Friendly, PDF & Email