Kärla lasteaia 50. lend

KÄRLA LASTEAIA 50. LEND. I REAS VASAKULT: Tiffany Šaukštelite, Laurete Avik, Rosette Leemet, Liilia Margarita Mändar, Janell Tänak, Laura Riin Pähn. II reas vasakult: Oliver Altmann, Fredi Liiv, Iko Muru, Erik Jaansalu. III reas vasakult: Jane Pruul, Maiu Raun, Kaja Voojärv, Rita Tiirik, Sirje Juhkam. ANDI ROOST

KÄRLA LASTEAIA 50. LEND. I REAS VASAKULT: Tiffany Šaukštelite, Laurete Avik, Rosette Leemet, Liilia Margarita Mändar, Janell Tänak, Laura Riin Pähn. II reas vasakult: Oliver Altmann, Fredi Liiv, Iko Muru, Erik Jaansalu. III reas vasakult: Jane Pruul, Maiu Raun, Kaja Voojärv, Rita Tiirik, Sirje Juhkam.
ANDI ROOST

Aasta 2016 on Kärla lasteaia juubeliaasta. Sel kevadel saadab Kärla lasteaed kooliteele oma 50. lennu lõpetajad. Millised on siis juubelilennu lapsed?

Pealtnäha lapsed nagu lapsed ikka – rõõmsameelsed, särasilmsed, täis tegutsemislusti. Üle mitme aasta on lõpetajate hulgas tüdrukuid rohkem kui poisse. Meie kuus tüdrukut tunduvad esmapilgul õrnahingeliste väikeste printsessidena, kuid tegelikult on neis piisavalt kindlameelsust ja järjepidevust oma soovide ja vajaduste eest seismisel. Meie neli poissi on valjuhäälsed, aktiivsed ja liikuvad. Aga nagu öeldakse – ega poiss ole post, et paigal seisab. Ja küllap kuulub oma võimete, nii vaimsete kui ka füüsiliste, proovilepanek meheks saamise juurde. 10-st lapsest 8 alustab oma kooliteed Kärla põhikoolis.

Läbi aastate on Käbikese rühma lapsi iseloomustanud loovus ja oma mõttest lähtuv tegutsemistahe. Mänguhoos koliti nukunurk tavaliselt teise seina äärde, raamatutest said arvutid ja kohvikumenüüd, legodest ja konstruktoritest valmisid huvitavad ehitised. Vahel tundus, et lapsed võiksid oma mängumaailma jäädagi, kuid selgeks tuli saada ka tähed-numbrid. Nii meie päevad möödusidki, mäng ja õppimine läbisegi. Toredat vaheldust meie ellu on toonud kevadised matkapäevad ja koduaiapiknikud. Oleme külas käinud kõikidel rühma õpetajatel ja nii mõnelgi rühmakaaslasel. Aitäh lapsevanematele lahke vastuvõtu eest!

Käbikese rühma mikrokliima on olnud kui soe suveilm, kus vaheldumisi päikest ja äikest. Nii nagu looduses kärgatab kõu vahel peaaegu pilvitust taevast, tuhises ka meie rühmast aeg-ajalt ootamatu tuulepöörisena läbi tusatuju, pildudes välgunooli ja tuues kaasa pisaraid. Õnneks ei kesta äike kunagi kaua ja pärast äikest on õhk meie ümber tavaliselt värskem, puhtam ja kergem. Andestamine ja leppimisvalmidus on omased ka Käbikese rühma lastele.

Kallid käbikesed! Maikuu lõpetab teie ühised mängud ja tegemised lasteaias. Kuid ma loodan, et siit alguse saanud sõprussuhted ja ühtekuuluvustunne jäävad püsima ka edaspidi ning aitavad teil kohaneda ja toime tulla koolieluga.

Päikest teie päevadesse!

Sirje Juhkam, Käbikese rühma õpetaja


Lõpuaktus Aste ja Lümanda lasteaias

1. REAS VASAKULT: Marissa Victoria Saar, Eleri Meldre, Maribel Šaluhhin, Ene-Ly Nõmm, Leandra Naarits, Ella-Miia Jõgi. 2. reas vasakult: Tristan Trave, Gregor Kallas, Kristo Kotkas, Markus Kallas, Sten-Marten Ool, Kaarel Sai, Remy Altmäe. 3. reas vasakult: Dagmar Poopuu (abiõpetaja), Eveli Alle (abiõpetaja), Ene Teras (eripedagoog), Maarika Ellermaa (direktor), Siiri Michelis (õpetaja), Annika Väli (abiõpetaja). SAAREFOTO OÜ / EVELIN KASK

ASTE LAPSED: 1. reas vasakult: Marissa Victoria Saar, Eleri Meldre, Maribel Šaluhhin, Ene-Ly Nõmm, Leandra Naarits, Ella-Miia Jõgi. 2. reas vasakult: Tristan Trave, Gregor Kallas, Kristo Kotkas, Markus Kallas, Sten-Marten Ool, Kaarel Sai, Remy Altmäe. 3. reas vasakult: Dagmar Poopuu (abiõpetaja), Eveli Alle (abiõpetaja), Ene Teras (eripedagoog), Maarika Ellermaa (direktor), Siiri Michelis (õpetaja), Annika Väli (abiõpetaja).
SAAREFOTO OÜ / EVELIN KASK

LÜMANDA LAPSED: 1. reas vasakult: Mia Maastik, Liisa Laane, Maarja-Rebeca Luhtaru, Tõnis Reitalu, Sven Reonda, Emilie Pink, Ingrid Kuivjõgi. 2. reas vasakult: õpetaja Merle Õunap, Kaur Robin Vaher, õpetaja-abi Piret Tarkin, Markus Asuja, Joosep Lindau, õpetaja Maili Kaerma. SAARE FOTO

LÜMANDA LAPSED: 1. reas vasakult: Mia Maastik, Liisa Laane, Maarja-Rebeca Luhtaru, Tõnis Reitalu, Sven Reonda, Emilie Pink, Ingrid Kuivjõgi. 2. reas vasakult: õpetaja Merle Õunap, Kaur Robin Vaher, õpetaja-abi Piret Tarkin, Markus Asuja, Joosep Lindau, õpetaja Maili Kaerma.
SAARE FOTO

Print Friendly, PDF & Email