Ratturid tegid Eestimaa velotuuril kiiret sõitu

Mihkel Räim ja Karl Patrick Lauk tegid kaks päeva kestnud Eestimaa velotuuril kiiret sõitu, olles kokkuvõttes 3. ja 17. kohal. Tartu rattarallil oli Räim teine ja Lauk neljas. Reedel sõidetud avaetapil Tallinn–Tartu mahtus esikümnesse kaks saarlast, neist parimana sai Mihkel Räim teise koha, Karl Patrick Lauk oli seitsmes.

Mihkel Räim ütles, et mehed hakkasid spurtima ootamatult vara ja nii tuli ka temal seda alustada.

“Algul ma isegi kaotasin positsioone ja siis tundus, et esikümne koht oleks juba hea,” rääkis rattur. “150 meetrit enne lõppu teised murdusid, aga minul oli veel käik olemas. Seda ma isegi ei mäleta, kuidas poolakas minust ette sai.”

Mihkel Räim tõstis edu alusena esile ka meeskonna head tööd, sest ta sai võidusõidu käigus mitmekülgset toetust. “Kiire etapp ja jooksikuid eriti minema ei lastud,” ütles ta. “Minu ülesanne oli jalga finišiks hoida ja silma peal hoida suurtel atröövidel (eestärasõitmine). Õnneks tiimikaaslased katsid rünnakuid päris hästi ja ise sain vabamalt, aga samas pidin silmad lahti hoidma, et midagi olulist maha ei magaks.”

Tartu GP teise, linnatänavatel sõidetud etapi lõpetas taas eestlastest parimana Mihkel Räim, kes sai kuuenda koha. Karl Patrick Lauk oli 18.

“Sellisel tasemel pole ma veel poodiumil olnud ja võib rahule jääda,” märkis Mihkel Räim, kes lootis teiselt etapilt siiski enamat, kuid konkurentide vastu seekord ei saanud. “Algul olin veidi pettunud, aga profisõidul poodiumil olla on hea ning tase oli täitsa korralik. Eelkõige olen rahul sellega, et suutsin oma hea vormi realiseerida.”

Pühapäeval sõideti 135 km pikkune 35. Tartu rattaralli, kus soomlane Matti Manninen edestas finišijoonel kõige napimalt Mihkel Räime. Karl Patrick Lauk pidi leppima neljanda kohaga.

 

Print Friendly, PDF & Email