Orhideefestival alustab

Täna algab Saaremaa IV orhideefestival “Märka lille! 2016”. Ka tänavu jaguneb festival kaheks osaks: 27. maist 5. juunini peetakse Kuldkingade pidu ja 24. juunist 3. juulini Sõrmkäppade pidu.

Giid-orhidoloog Tarmo Pikner rääkis Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et selline jaotus on loodusega kooskõlas, kuna praegu õitseb lisaks neljale käppade perekonda kuuluvale Eesti orhideele ka orhideede kuninganna kuldking, aga juuni lõpp on sõrmkäppade perekonna õitsemise aeg.

Esimene orhideeretk toimub juba täna kell 14. Festival avatakse koos kodumaiste orhideede fotonäituse avamisega kell 18 Kihelkonna rahvamajas ning sissejuhatava loengu peab Tarmo Pikner, kelle hinnangul on Saaremaa üks maailma orhideede paradiisidest.

Festivali korraldusmeeskonda kuuluv Maarika Toomel rõhutas ka seda, et programmis on juba toimunud paar kiiret, aga põnevat muudatust, seega leiab orhideefestivali kõige täpsema kava kodulehelt www.orhideefestival.eu.

Print Friendly, PDF & Email