Noorte käsitöö taas näitusel

 

MAANUS MASING

MAANUS MASING

Kuressaare linnuses avati eile koolide käsitöönäitus “Pärimus“, mis jääb avatuks 29. juunini. Rikkaliku väljapanekuga näituse korraldasid käsitöö- ja kodundus- ning töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetajad, MTÜ Saaremaa Käsitööselts KadakMari ja rahvakultuuri keskus. Näituse teoks saamise “peasüüdlased” on Krista Lember, Kaie Kesküla ja Imbi Padar.

Linnuses on välja pandud noorte ja laste viimastel aastatel valmistatud esemed, mille loomisel on inspiratsiooni saadud esivanemate kultuuripärandist. Esindatud on nii keraamika, tekstiil kui ka puutöö. Viimati toimus taoline näitus 2007. aastal. Toona kandis see nime “Õuepuu”. Seekordse näituse avamisel jagasid auhindu nii žürii kui ka näituse sõbrad ja toetajad, teiste hulgas Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas. Pildil on Kaie Kesküla, Krista Lember, Imbi Padar ja Mari Lepik lastega.

Print Friendly, PDF & Email