Kätlin Poopuust saab Läänemaa päästepealik (3)

EILE TORGUS: Viimasesid päevi ennetusspetsialistina töötav Kätlin Poopuu nautis noortele mõeldud KEAT laagri õhustikku. Lähitulevikus asub ta juhtima Läänemaa päästjaid. TÕNU VELDRE

EILE TORGUS: Viimasesid päevi ennetusspetsialistina töötav Kätlin Poopuu nautis noortele mõeldud KEAT laagri õhustikku. Lähitulevikus asub ta juhtima Läänemaa päästjaid.
TÕNU VELDRE

Juba 6. juunil asub Läänemaa päästjaid juhtima päästeameti ennetustöö juhtivspetsialist Kätlin Poopuu.

  1. aastal sündinud Poopuu on õppinud Tartu ülikoolis sotsiaaltööd, magistrikraad on tal hariduskorralduses. Hiljuti lõpetas ta päästeala juhtide arenguprogrammi. Ta on abielus ja peres kasvab kaks tütart.

“Kõhklusi oli ikka, aga selline pakkumine tehti ja see tundus nii uudne ja huvitav olevat. Pealegi olen ma viimastel aastatel tihti Läänemaal olnud,” vastas Poopuu küsimusele, kas ta kõhkles ka uut ametit vastu võttes. “Hea koostöö on tekkinud nii asutusesiseselt kui ka päästeameti-väliste organisatsioonidega. Võiks öelda et lähen koju,” kiitis ta oma uut meeskonda.

Läänemaal on viis riiklikku komandot, aga vabatahtlikke päästjaid on natuke vähem kui Saaremaal. Ennetustöötajana on Poopuu Läänemaa risti ja põiki läbi sõitnud. “Kaks aastat on olnud hea stardipakk. Kui hätta jään, siis viivad komandopealikud ja operatiivkorrapidajad mind asjaga kindlasti kurssi ja aitavad joone peale,” märkis ta.

Kätlin Poopuu uus töökoht on Haapsalu linnas. Praegu otsib ta endale korterit, kuid Saaremaalt päriselt ära kolida ta veel ei kavatse.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Kristi Kaisi sõnul on Kätlin sellele ametikohale igati sobiv inimene.

“Uude ametisse on ta igati sobiv, imeline inimene. Tema senine ennetaja ametikoht on ära jagatud piirkonnajuhi ning komandopealike ja päästjate vahel,” ütles Kais. “Kõik komandod on ta kahe aastaga oma paati saanud,” rõhutas Kais.

Senine Läänemaa päästepealik, 25-aastase staažiga Andres Liiva koondatakse.

Print Friendly, PDF & Email