JUHTKIRI: Kõrguses varitsevad ohud

Kuressaare tänavatel liikudes tuleb hoolsalt maha vaadata, sest ootamatult võib jalg sattuda mõnda asfaldiauku või takerduda ebaloomulikult kõrge äärekivi taha. Eilne päev näitas, et õnnetus võib sõna otseses mõttes kaela sadada ka ülevalt.

Linna peatänavale kukkunud ehitustellingud ei ole just igapäevane vaatepilt. Seekord keegi õnneks vigastada ei saanud. Mõlkideta pääsesid ka tänaval sõitnud autod. Imestust tekitas pigem linnakodanike rahulik suhtumine toimuvasse. Oma elu ja vara ohtu seades liikusid poolripakil tellingute alt läbi nii jalgratturid kui ka jalakäijad. Oleme ilmselt jõudunud heaoluühiskonda, kus laternaposti najal rippuvad rauakolakad ei tekita meis mingit ohutunnet. Toimuvas ei näinud ohtu ka politseinikud, kelle arvates kuulus olukord linnavalitsuse kompetentsi. Näha polnud ka päästjaid.

Tõenäoliselt toimisid seekord korrektselt vaid tellingud püstitanud firma töötajad, kes koos appi kutsutud kolleegidega ohuolukorra likvideerisid. Meie turvalisuse tagamise eest vastutavad ametkonnad sellega kahjuks hakkama ei saanud. Või jäid nad ootama Pärnust tulevaid suuniseid? Rohkem iseseisvust oleks vahel aga abiks.

Print Friendly, PDF & Email