Saarlased tegid bioloogia­olümpiaadil puhta töö

Põhikooliastme bioloogiaolümpiaadil saavutasid Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased koguni kolm esikohta, millele lisandus veel mitu teist ja kolmandat kohta.

Põhikooliastme kuuendate klasside arvestuses sai nädalavahetusel Käärikul toimunud bioloogiaolümpiaadi lõppvoorus esikoha Martin Vesberg. Kaheksandikest saavutas esikoha Marleen Vahu ja 9. klasside õpilaste arvestuses Karl Hendrik Tamkivi. Kõik SÜG-i lapsed ja Inge Vahteri õpilased.

Kuuendatest klassidest oli edukad veel Inge Vahteri õpilased Voldemar Kirss ja Cathrin Benita Poopuu (jagasid 3. kohta). Kaheksandike arvestuses jagasid saarlastest 2. kohta Liisa Õunpuu SÜG-ist (Inge Vahter) ja Eliisa Täht Kuressaare gümnaasiumist (õp Gerta Nurk). Üheksandate arvestuses pälvis olümpiaadil 2. koha samuti Inge Vahteri õpilane Diana Alt.

Inge Vahter ütles Saarte Häälele, et vabariiklikul olümpiaadil hinnatakse esikümmet, seepärast olid kõik saarlased ülitublid.

Lisaks edukale esinemisele olümpiaadidel on mitmed tema õpilased juba aastaid silma paistnud tublide uurimistööde kirjutajatena.

“Martin Vesberg on ehtne loodusemees, parimaid noori linnuteadlasi, kes veedab iga vaba hetke looduses. Mujalt teda ei leiagi,” iseloomustas õpetaja. “Karl Hendrik on samuti väga mitmekülgne noormees, teinud kaks kena uurimistööd, neli aastat käinud olümpiaadidel ja kolm viimast aastat tulnud tagasi esikohaga. Või näiteks Diana Alt – paremat uurimistööde tegijat põhikoolis polegi. Ehtne looduseuurija!”

Häid sõnu jagus tal kõigi oma tublide õpilaste kohta. Küsimusele, kas praegu veel põhikoolis käivate noorte saarlaste tulevik on tema arvates seotud bioloogiga, kostis Inge Vahter vastuseks, et mitte ilmtingimata.

“Sellisele küsimusele vastates tuleb mulle alati meelde ühe igal aastal bioloogiaolümpiaadidel esikohti noppinud kunagise õpilase lause. See laps ütles, et temast ei saa bioloogi, vaid ta õpib seda selleks, et osata tulevikus oma lastele metsas öelda, mis lind see laulab, mis lill seal õitseb. Tema ema seda ei osanud,” rääkis Inge Vahter.

 

Print Friendly, PDF & Email