Ott Tänak ja Raigo Mõlder pidid Portugalis katkestama (1)

hea kiirus: Kahjuks jäi Tänakul ja Mõlderil Portugalis kavandatud töö lõpule viimata. TIMO ANIS

hea kiirus: Kahjuks jäi Tänakul ja Mõlderil Portugalis kavandatud töö lõpule viimata.
TIMO ANIS

DMACK-i rehvidel võistlevate Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi võistlus lõppes viiendal katsel, kui nad neljandal kohal olles auto üle katuse keerasid ja katkestasid.

Kokkuvõttes päeva kaheksandalt kohalt alustanud Ott Tänak tõusis päeva esimese katsega seitsmendaks, kaotades Chris Meeke’ile 14,2 sekundiga. “Alustasime hästi,” rääkis Ott Tänak Ralliraadiole. “Tundus aga, et rehvid andsid 10–15 km sõidu järel järgi ja kaotasime palju aega ning katse oli veidi liiga pikk. Aga need on täiesti uued rehvid ja meil on veel palju õppida.”

Kolmandal, 18,03 km pikkusel kiiruskatsel sõitsid saarlased välja kolmanda aja, kaotades taas katsevõidu võtnud Meeke’ile 3,8 sekundiga. “Katse oli lühem ja tee üllatavalt libe. Kuid läks paremini kui meie esimesel katsel ja rehvid pidasid ka hästi vastu,” tõdes kuuendaks tõusnud Tänak.

Neljandal, 18,70 km pikkusel kiiruskatsel sõitsid Tänak ja Mõlder välja neljanda aja, jäädes vaid 0,9 sekundiga alla Volkswagenil sõitvale Jari-Matti Latvalale. Neljandat kohta jagama tõusnud Ott Tänak ütles, et ta naudib sõitu ning on mõnus olla tagasi rajal pidava autoga ja kummipoisid on teinud pika sammu edasi.

Saatuslikuks sai viies katse. DMACK-i meeskonna andmetel käis Ott Tänak autoga üle katuse ja oli sunnitud katkestama. Peaaegu samas kohas tegi avarii ka Hayden Paddon, kelle masin põles maani maha. Õnneks keegi vigastada ei saanud.

Ott Tänak tunnistas, et on pisut pettunud, et ei õnnestunud näidata, milleks nad Mõlderiga võimelised olid. “Kuid ma usun, et tõestasime asjade õiges suunas liikumist,” lausus rallipiloot.

“Nüüd teeme tõsiselt tööd, et oma potentsiaal Sardiinias realiseerida, tahame tõestada, et oleme tagasi ja võimelised tulevikus kruusal võitlema poodiumikohtadele.”

Print Friendly, PDF & Email