Leisi vald korvab autojuhile 250 eurot (2)

Leisi vallavalitsus hüvitas vallateel vedelenud kivi otsas karteripõhja lõhkunud auto juhile osa remondikuludest.

Abivallavanem Enno Reisi sõnul kompenseerib vald varuosad 250 euro ulatuses ja remondikulud tasub autoomanik ise. “Kuna tee kuulub vallale ja vald peab tagama ohutu liikumise,” lisas Reis.

Juhtum leidis aset Parasmetsa ja Metsküla vahel, kus üks vallakodanik sõitis vallateel otsa suurele kivile ja lõhkus selle tulemusena auto karteripõhja. Kuidas enam kui rusikasuurune kivi teele sattus, pole teada. “Kas oli sattunud teele teehööveldamisega või keegi viskas kivi teele – variante on palju,” viitas Reis, nimetades juhtunut lolliks juhuseks.

Varem Leisi vallale ühtki sarnast kahjunõuet laekunud ei ole, mis ei tähenda, et kunagi pole midagi juhtunud. “Usun, et taolisi asju on olnud nii riigiteede peal kui ka valdade teede peal ja näiteks Tallinna asfaldiaukudes,” rääkis abivallavanem.

Tema sõnul ei hakanud vald nõuet vaidlustama. “Kohapeal on olukord tuvastatud, selles suhtes pole midagi vaielda,” sõnas Reis.

 

Print Friendly, PDF & Email