Ehitusviimistlejad said oma töö eest Leisis kiita

JANNO MARIPUU on üks ehitusviimistleja eriala lõpukursuse õpilastest, kes Leisi keskkooli õpilaskodus praktikal käis. Taavi Tuisk

JANNO MARIPUU on üks ehitusviimistleja eriala lõpukursuse õpilastest, kes Leisi keskkooli õpilaskodus praktikal käis.
TAAVI TUISK

Kuressaare ametikooli ehitusviimistluse eriala õppijad said kiita oma töö eest Leisi keskkooli õpilaskodu tubade värskendamisel.

“Ametikooli õpilased tegid ilusat tööd ja me jäime nendega väga rahule,” ütles ametikooli õpilasi endale appi kutsunud Leisi keskkooli direktor Riina Piterskihh. “Mina soovitan neid küll igaühe juurde tööle.”

Ehitusviimistlejad tegid uue viimistluse ühes kahetoalises korteriboksis.

“Tegime vanad toad ilusaks,” rääkis õpilasi juhendanud õpetaja Eliis Vahter. “Seal oli peaaegu nõukaaegne viimistlus, kus kipsplaat oli veel raudnaeltega seina pandud. Kõige lihtsam oleks olnud kõik maha võtta, aga kuna eelarve ei lubanud, siis tuli vanade värvi- ja tapeedikihtide mahavõtmisega palju tööd teha.”

“Esmamulje polnudki objektil kõige hullem, aga kui hakkasime täpsemalt vaatama…“ rääkis üks Leisis tööd teinud õpilastest, Riho Riismaa. “Kõige kauem läks aega vana tapeedi mahavõtmisega, mida mõnes kohas oli kuus kihti. Aga lõpptulemus tuli väga ilus, mulle meeldis.”

Vahter märkis, et õpilastele oli töö erialaselt hea väljakutse ja neile meeldis seda teha. “Minu arvates oli õpilaste töö väga korralik ja annab nii mõnelegi elukutselisele ehitusmehele silmad ette. Mina olin poistega väga rahul.”

Kogu tööle kulus neli nädalat. Lisaks Riismaale töötasid objektil Janno Maripuu, Cardo Martin ja Kerdo Kahju.

Vahter kiitis kogu kolmanda kursuse ehitusviimistluse õpperühma: “See on hea kursus, kes tunneb eriala vastu huvi ja viib end kurssi materjalidega, mida nad seina panevad.”

Taavi Tuisk

Print Friendly, PDF & Email