Lillevälja tantsugurude chillout kanaburks

ERINEVAD MAITSED: Iiri ise burgereid eriti ei armasta, aga Semy on lisaks sellele, et armastab pööraselt kala, ka burksihull. “Ta käib kalal ka, kotletivõileivad kaasas,” muigab Iiri. Foto: MAANUS MASING

ERINEVAD MAITSED: Iiri ise burgereid eriti ei armasta, aga Semy on lisaks sellele, et armastab pööraselt kala, ka burksihull. “Ta käib kalal ka, kotletivõileivad kaasas,” muigab Iiri.
Foto: MAANUS MASING

Alanud, või noh, peaaegu alanud grillihooaja puhul otsustas Saarte Hääl ette võtta ühe koduse burksitegemise ja sai selleks lahkesti nõusse tantsukooli Semiir eestvedajad Iiri ja Semy Morguni.

Semy ja Iiri Morgun on Kuressaare Lillevälja uusasumi ainsad elanikud. Omapäi olek neile isegi meeldib, nii nagu ka suvisel ajal väljas süüa teha. Praegu on tantsukooli juhendajatel tihedad trennipäevad, sest juba nädala pärast lõpetavad nad tantsukooli järjekordse hooaja kevadkontserdiga.

Just seepärast mõtles Iiri pärast trenni ise välja sellise burgeri, mis sobiks ka näiteks tantsijatele – mangokarri-ananassi-kanaburks.

“Kanalihas on palju valku, petersell on igas olekus ülikasulik, karri soodustab aga seedimist, seda võiks kogu aeg tarvitada,” selgitas ta. Küsimusele, milline muusikastiil võiks tema burgerit iseloomustada, vastas Iiri, et tegu on Ibiza chill-out burksiga.

Pihvi tooraineks kasutas Iiri broileri kintsulihast tehtud hakkliha, see on rinnalihast mahlasem. Lisas mangokarrit – karri ja mangopulbri segu, soola, veidi peterselli, poole apelsini ja poole sidruni mahla ja lasi segul külmkapis veidi tõmmata.

Kastmeks valis ta Saaremaa kreeka jogurti, millesse on lisatud pisut soola, murulauku, majoneesi ja Dijoni sinepit. Tavalist Vene sinepit võib samuti kasutada, aga see on pisut liiga kange ja tuleks panna väga vähe.

Pikem lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email