Eesti parim juht on Erkki Raasuke

“See oleks keeruline,” vastas parima juhi tiitli võitnud LHV Grupi juht Erkki Raasuke, kes on Saaremaaga seotud ja peab oma südameasjaks Soela sadamat, küsimusele, kas ta ise tahaks oma alluvuses töötada. Juhiristsed sai ta juba teismelisena, kirjutas Äripäev.

Võidetud tiitel loeb Raasukesele ta oma sõnutsi väga palju. Mõõduvõtt ning selle kaudu juhtimise esile tõstmine ja väärtustamine seab finaali jõudnud tegijatele uued kohustused, leidis ta.

Raasukese kõrval kandideerisid tiitlile Swedbank Eesti juht Robert Kitt ning maksu- ja tolliameti juht Marek Helm. Kõik kolm leidsid, et säärane esiletõstmine on eelkõige kiitus nende meeskonnale.

Erkki Raasuke sai esimesed juhtimisristsed hilisteismelisena kiirtoidukoha tööd korraldades. Vorbid olid nii valusad, et võtsid isu tüürida esialgu ära. Kuigi ta oli toona ka kooli korvpallimeeskonna kapten, ei saanud ta siis aru, et temas peitub juhimaterjali. See juhtus aastaid hiljem. “Kui hakkad järjekindlalt sattuma olukorda, kus on keskne osa teiste inimeste või meeskonnatöö korraldamine, saad aru, et küllap sind valitakse sellepärast, et mõni asi tuleb välja,” leidis ta.

Lisaks tiimi kokkupanemisele peab juht oskama leida ressursse raha või laenu näol, seadma suuna ning käima ringi ja tänama. Seda, kui hästi selle nelja asjaga Eesti parimal juhil on, peaks tema sõnul teistelt küsima. Ta ise arvab, et arenemisruumi on palju. Juht ei saa tema sõnul iialgi valmis. “Enne tuleb füsioloogiline hääbumine vastu.”

Print Friendly, PDF & Email