Omavalitsusliit on haigemaja kärpekavade vastu (2)

Teisipäeval koos olnud Saaremaa omavalitsuste liidu (SOL) volikogu fookuses olid haigla ja transpordiühendusega seotud küsimused.

SOL-i esimees Madis Kallas ütles Saarte Häälele, et haigla osas kinnitasid nii vallavanemad kui ka volikogu esimehed seisukohta, et tegemist on maakonna ühe strateegiliselt olulisema asutusega ja igasugustele kärpekavadele tuleb jõuliselt vastu seista. Samuti arutleti haigla ja kohalike omavalitsuste vahelise koostöö üle tulevikus ja seda nii esmatasandi kui ka eriabi vaatevinklist.

Ligi aasta tagasi toetas ka SOL rahaliselt Mõntu–Ventspilsi laevaliini taaskäivitamise projekti. Projekti eestvedaja andis ülevaate liini võimalikust avamisest 2017. aastal. “Üldine hoiak oli, et sellel liinil on suur potentsiaal, aga õhku jäi lahtisi otsi võimalike rahastamisallikate osas, sest liin ei suuda vähemalt esialgu end ise majandada,” märkis Kallas.

Bussitranspordi arutelu käigus anti omavalitsuste esindajatele ülevaade praegusest olukorrast. Elavamat tagasisidet tekitas võimalik tasuta ühistranspordi juurutamine Saare maakonnas.

Print Friendly, PDF & Email