17. mai – SLK jaoks märgiline kuupäev (1)

Viimase 19 aasta jooksul on Saaremaa Laevakompanii (SLK) ajaloos sattunud 17. maile mitmed olulised sündmused. Kui paar esimest neist planeeritult, siis viimaste aastate omad juhuslikult.

SLK juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnutsi sai alates Regula tulekust ja avasõidust Kuivastu–Virtsu liinil 17.05.1997 see kuupäev tähenduslikuks, sest see oli oluline uue ajastu algus nii ettevõtte kui ka suursaarte laevaliikluse jaoks. Mõnda aega sätiti tähtsündmusi 17. maile teadlikult ja see on Rihvki sõnul andnud 17. maile erilise tähenduse SLK loos.

Sel teisipäeval, 17. mail mööduski täpselt 19 aastat sellest, kui Väinamere laevaliinidele saabus parvlaev Regula. Samal kuupäeval 2005. aastal avati Ventspilsi–Mõntu liin ning täpselt aasta hiljem alustas samal kuupäeval seni vaid kaubavedudega tegelenud Sillamäe–Kotka laevaliin reisijateveoga.

Nüüd juhtuvad sel päeval juba planeerimata märgilised sündmused. 2015. aasta 17. mail sõlmiti Rohuküla–Sviby liini otseleping ning tänavu 17. mail tegi esimese reisi Kuivastu–Virtsu liinil parvlaev Mercandia VIII. “Neid iseloomustab aga alati üks tunnusjoon – need sündmused tähistavad muutust, kasvu, arengut,” nentis Rihvk.

Print Friendly, PDF & Email