Lümandas parimad noorjalgpallurid

Lümanda ja Salme meeskonnad. Need koolid on osalenud kõigil kümnel turniiril alates 2007. aastast.  Foto: Urve Vakker

Lümanda ja Salme meeskonnad. Need koolid on osalenud kõigil kümnel turniiril alates 2007. aastast.
Foto: Urve Vakker

Mai alguses toimusid Lümandas taas noorte meistrivõistlused jalgpallis. 10. korda toimunud turniiril võidutsesid Lümanda tüdrukud ja Salme poisid.

Juubelivõistlusest võtsid osa viis tüdrukute ja kuus noormeeste võistkonda seitsmest maakonna koolist. Maakonna meistriteks tulid tüdrukutest Lisett Nurja, Eva Ratas, Kerli Kask, Edith Ly Lindau, Helina Tarkmeel, Victoria Vihman, Kristin Himmist ja Marii Silts ning noormeestest Henrik Veskinõmm, Timmo Koppel, Karret Sepp, Kristjan Treirat, Alex Salong, Oliver Himmist, Asko Rüütel ja Uku Timm.

Võitjatele järgnesid SÜG-i ja Orissaare tüdrukud ja noormeestest Lümanda ja Saaremaa ühisgümnaasium. Osalesid veel Aste, Valjala ja Kuressaare gümnaasium. Teisele kohale tulid Karmen-Kelsi Kruut, Johanna Priske, Triinu Eliise Põld, Gendra Allikmaa, Huberta Karma, Grete Jõgi, Marilis Remmel ja Agathe Kriska ning noormeestest Stiiven Sirgo, Karl-Alder Kuivjõgi, Sander Suurna, Mihkel Kiks, Sander Lonks, Markus Melnik, Kristo Ninn, Rando Tarkmeel ja Joosep Lonks.

Pronksmedalid said: Lissel Lee Tamtik, Sandra Stahhiv, Kaisa Alt, Margarita Kula, Eliise Vichterstein, Lissel Ernesaks, Ann Kärner ja Gertrud Ligi; poistest: Garel Muul, Mihkel Rasu, Reiko Mäeorg, Ian Felix Post, Mattias Rihvk, Sander Vilter, Egert Vilter ja Cevin Vahter.

86 mängijast sai värava löömisega “jala valgeks” 13 noormeest ja 10 neidu. Tüdrukute edetabelit selles valdkonnas juhtis Eva Ratas (5, Lümanda). Talle järgnesid Kerli Kask (3, Lümanda) ja Marilis Remmel (2, SÜG). Kokku löödi tüdrukute mängudes 17 väravat. Noormeestest oli edukaim väravakütt Stiiven Sirgo (3, Lümanda), järgnesid Karret Sepp, Oliver Himmist (mõlemad Salme) ja Markkus Nuut (Valjala), kõigil kaks tabamust. Veel       üheksa pallurit lõid kõik ühe värava.

2007. aastal alguse saanud meistrivõistlustel on Salme noormehed võitnud kuus ja Lümanda tüdrukud viis tiitlit. Tüdrukute mängudes on kõigil turniiridel osalenud vaid Lümanda ning noormeeste omades Lümanda ja Salme. Osalenud on 16 kooli naiskonda ja suurim konkurents oli 2012. aastal (10 vastast) ja väikseim esmakordsel turniiril 2007. a kahe naiskonna vahel. 2009 ja 2011 oli poiste meistritiitlit püüdmas 12 kooli ning väikseim osalejate arv (5) oli samuti 2007. a.

Sel aastal olid kohtunikud Liisa Mere ja Sander Viira. Võistlusi toetasid Saaremaa valdade spordiliit ja Lääne-Saare vald.

Urve Vakker

Print Friendly, PDF & Email