Kergliiklustee ääres levib ebakõla

Kuressaare ametikooli Disainimajakas avati Läänemere saarte ühenduse B7 kunstiprojekt “Ebakõla”. See on osa Saaremaa kaheaastasest B7 juhtsaareks olemise programmist.

24. maini kestev kunstiprojekt viiakse läbi Kuressaare kergliiklustee ääres. Seega on “näitusesaali” kogupikkus 23,848 kilomeetrit. Projektis osalevad kaheksa kunstnikku, kolm ametikooli õpetajat ja 11 õpilast.

“”Ebakõla” (“Dissonance”) on kohaspetsiifiline kunst, mis on vabalt valitud materjalist loodud skulptuur või installatsioon Kuressaare kergliiklustee piirkonnas, kus ühe kunstniku käsutuses on üks kilomeeter,” selgitas projekti koordinaator Maila Juns-Veldre.

Kergliiklustee valiti projekti toimumiskohaks seetõttu, et see on linnaelanike hulgas populaarne kõndimis- ja jooksmiskoht ning seda kasutavad intensiivselt ka rulluisutajad. Kergliiklusteest 18,5 kilomeetrit on valgustatud.

Eile tutvuti projekti alaga, valiti meelepärased töökohad ja algas installatsiooni valmistamine, millega jätkatakse täna ja homme. Õhtuti toimuvad väljasõidud Kaali, Angla tuulikumäele, Sõrve ja Lümanda lubjaparki. Reede õhtul osalevad kunstnikud kohalike loomeinimeste suveprojekti Loomesuvila avamisel.

Esmaspäevaks on kõik installatsioonid valmis. Kell 16 avatakse näitus jalgrattatuuriga objektide vahel. Ringsõidu orienteeruv pikkus on 23 kilomeetrit, järgneb õhtusöök.

Viimasele päevale enne avamist on planeeritud paaritunnine õpituba “Projekti kataloogi kujundamine ja vormistamine”. Iga kunstnik saab oma tööd tutvustada õpitoas valmiva kataloogi kahel leheküljel.

Osalejad lahkuvad Saaremaalt teisipäeval. Installatsioonid teisaldatakse kergliiklustee äärest augustikuus.

Print Friendly, PDF & Email