EELK peapiiskop külastab esmakordselt Torgu valda

Täna toimub Jämaja kirikus ja Torgu kogukonnamajas EELK Saarte praostkonna sinod, kus osaleb EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Kord aastas kogunev EELK koguduste vaimulikest ja sinodisaadikutest koosnev kohaliku kirikupiirkonna kõrgeim kogu ehk sinod tuleb tänavu kokku Torgu vallas, et tunnustada kohaliku koguduse ja kogukonna tegemisi keskusest kaugemates piirkondades.

Kõik huvilised on oodatud osalema kolmapäeval, 18. mail kell 11 Jämaja kirikus algaval piiskoplikul jumalateenistusel, kus tänatakse töötegijaid ja kuulutatakse välja 2015. aasta Saarte praostkonna kirikusõbra tiitli saaja.

Torgu kogukonnamajas toimuval koosolekul tervitavad sinodisaadikuid ja peapiiskoppi Torgu vallavanem ja volikogu esimees. Vallavanem Tiit Põllu hinnangul on peapiiskopi külastus ja sinodi toimumine väikesele Torgu vallale ja Jämaja kogudusele ajalooline sündmus.

Sinodi jumalateenistusel lauldakse Jaan Vaidla orelimängu saatel vaimuliku ja laululooja Martin Körberi laule. Kaasa teenivad Martin Körberi seltsi lauljad. Külalistena osalevad jumalateenistusel misjonäridest muusikud Kirsti Malmi ja Minna Nikki.

Pärast koosolekut külastavad sinodisaadikud Sõrve loodusmaja- ja militaarmuuseumi Säärel.

Sama päeva õhtul kl 18 toimub Kuressaare Laurentiuse kirikus kontsert “Martin Körberi laulev kogudus”.

Anti Toplaan
Saarte praostkonna praost

Print Friendly, PDF & Email