Ruhnu soovib üürielamuid

Ruhnu vallavalitsus tunneb suurt huvi üleriigilise üürielamute programmi vastu, mille raames toetatakse üürielamute rajamist riiklikest vahenditest.

Ettevõtlusministrile Liisa Oviirile saadetud taotluses selgitab Ruhnu vallavanem Jaan Urvet, et vallal on suuri probleeme nii kvalifitseeritud pedagoogide kui ka teiste erialade spetsialistide leidmisega, kuna neile pole eluaset pakkuda.

“Absurdse lahendusena kasutatakse talvisel perioodil korteritena suvilaid, mis tuleb aga suveruhnlaste saabudes vabastada,” lisab ta.

Seetõttu on vallavalitsus algatanud munitsipaalmaa detailplaneeringu kahe paarismaja ehitamiseks, et pisutki leevendada spetsialistidest tööjõu nappust. Valla eelarveliste vahenditega aga neid maju lähiaastatel valmis ehitada ei loodeta. Nimelt läheks paarismajade ehitus hinnanguliselt maksma 500 000 eurot. Valla oma eelarve on aga näiteks sel aastal 275 000 eurot.

Urvet märgib veel, et 66% saarest kuulub ruhnurootslastele ning munitsipaalmaa osakaal on väga piiratud ja ammendatud, seega on eramajade ehitusvõimalused praktiliselt olematud.

Jaan Urvet kinnitas Saarte Häälele, et elamispinnast on tõsine puudus käes. Eriti suur probleem on see siis, kui keegi soovib saarele elama tulla perega. Samas tuleb Ruhnul lähiajal vastu võtta uued kooliõpetajad, rahvamaja juhataja ja kirikuõpetaja.

Kõnealune riiklikult toetatud üürielamute programm on tuleval aastal valmis alustama pilootprojekti. Eesmärgiks on saada järgmise kolme aasta jooksul rahastus 6000 korteri jaoks.

Print Friendly, PDF & Email