Parvlaev Ionas on liinilt maas, asendab Mercandia (3)

Muhumaa ja mandri vahel sõitev parvlaev Ionas on rikke tõttu liinilt maas, kuid reisidega alustas laupäeval Virtsu jõudnud parvlaev Mercandia. Liiklus liinil on graafikujärgne.

Kuna parvlaeva Mercandia täiskoormusel liini teenindamiseks vajalikud ettevalmistused alles kestavad, siis Väinamere Liinid vabandab reisijate ees võimalike ebamugavuste pärast. Mercandia asendab Ionast kuni remonttööde lõpuni ja edaspidi täidavad graafikut vajadusel kordamööda. Kuivastu-Virtsu põhigraafikut kannab parvlaev Hiiumaa ning teisel parvlaeval on praegu graafikus tööpäevadel neli reisi kummastki sadamast ajavahemikul  kell 12.00-17.45.

Parvlaev Mercandia VIII omanik on Taani firma HH Ferries Öresund A/S. Mercandia VIII on parvlaeva Ionas sõsarlaev, sarnanedes kunagisele siinsele laevale Viire. Sõsarlaev tähendab seda, et laeva põhikonstruktsioonid on sarnased, kuid paljud mehhanismid, lahendused ja sisustus on igal laeval erinevad.

 

Print Friendly, PDF & Email