Kodust kriteeriumisõitu valitsesid Räim ja Lauk (2)

TEEL VÕIDU POOLE: Mihkel Räim kontrollib konkurentide tegevust. Foto: ALVER KIVI

TEEL VÕIDU POOLE: Mihkel Räim kontrollib konkurentide tegevust.
Foto: ALVER KIVI

Iisraeli klubis Cycling Academy sõitev Mihkel Räim ja Prantsusmaa klubi Pro Immo esindav Karl Patrick Lauk ei andnud laupäeval Kuressaare tänavasõidus konkurentidele võimalustki ja tõusid poodiumi kõrgeimale astmele.

 

Meeste eliidil ja U23 ratturitel tuli Kuressaare linnapargi ümber kulgenud 1,7 km pikkust ringi läbida 24 korda. 40,8 km pikkusel võistlusmaal võttis Mihkel Räim kohe kontrolli enda kätte, noppis esimeses seitsmes vahefinišis maksimumpunktid ja kindlustas endale esikoha. Pärast seda said sõnaõiguse ka teised mehed.

“Võidumõtetega ma starti tulin,” tunnistas Mihkel Räim. “Üritasin pärast sõitu põnevamaks teha ja arvan, et rahval oli ka huvitavam vaadata, kui asjad kogu aeg muutuvad, ja arvan, et sellega võitsid kõik. Mulle endale oli see rohkem raske trenni eest.”

Võidusõidu teises pooles pääses üha enam pilti ka Karl Patrick Lauk, kes sai koos Siim Kiskoneniga pundil eest ära ja ületas finišijoone esimesena. Kogutud punktid tõid talle U23-klassis võidu.

“Pidime Mikuga (Mihkel Räim) võtma selle, mis meile kuulus,” oli Karl Patrick Lauk enesekindel. “Kuna mul oli rattaga tehnilisi probleeme, siis mängisime algul Miku peale. Ma ütlesin, et ei saa spurtida ja vahekaid teha.”

Sellele vaatamata üritas Karl Patrick Lauk mitu korda grupil eest ära sõita, aga algul see ei õnnestunud. Ühel ringil läks aga üritamine õnneks, kuid Kiskonen tuli järele.

“Kuna ta nägi, et mul on tehniline probleem, siis leppisime kokku, et lõpufiniš on minu, kui viimase vaheka talle annan. Aga olin ikkagi tema rünnakuks igaks juhuks valmis,” rääkis Lauk.

Pühapäeval Sõrve teedel sõidetud 9. Audi Saaremaa GP Ülo Arge rändkarikale võitis Karlo Aia Vahur Valvase ja Siim Kiskoneni ees. Karl Patrick Lauk oli kuues.

80 km pikkusel võidusõidul eraldus Karl Patrick Laugu eestvedamisel üheksameheline jooksikute grupp poolel võistlusmaal. Karl Patrick Lauk tunnistas, et läks võitma, ja selleks tuli rünnata.

“Ega muud moodi ei saanud seda asja korraldada, sest muidu passiti ja vaadati üksteisele lihtsalt otsa. Oli päris raske, aga see hetk oli vaja lihtsalt ära kannatada,” rääkis noor rattur.

Salmel toimunud finišis triumfeerisid aga teised mehed. “Lõpus vahiti mulle otsa ja jäeti mulle kõik kinni tõmmata ning jõudu lõpus polnud,” kurtis Lauk. “Ei tahetud mulle midagi kinkida ja ei kingitud ka. Järgmisel aastal me veel vaatame siin. Olen pettunud, aga järgmisel aastal jätan kõik maha.”

Kahe rehvi purunemise tõttu konkurentsist langenud ja peagrupi lõpus lõpetanud Mihkel Räim võttis ebaõnne rahulikult. “Üle kolme aasta kodus võistelda on päris hea, nostalgiline tunne veidike. Siin on minu kodu ja võistelda on alati vinge,” lausus ta. “Tuled küll võidusõitu nautima, kuid alati on hea finišisse võitjana tulla. Aga siin on see Saaremaa velotuuri needus, kus keegi ei suuda kolm korda võita. Ma ei näe mingit traagikat, tegime niipalju kui suutsime, kuid gruppi tagasisaamine võttis palju energiat.”

Mihkel Räime sõnul oli pundis vaid kaks meest, kes tahtsid seda võidusõitu võita, need olid Karl Patrick Lauk ja Karlo Aia. “Ülejäänud mehed tahtsid mind võita ning müts maha Aia ees ja ma olen ta võidu üle õnnelik,” märkis Räim.

Pikema võistlusmaa starti asus kokku 91 ratturit, lühema võistlusmaa võttis ette 29 spordisõpra.

Print Friendly, PDF & Email