Kaubalaeva Royal Minstrel vrakk

Kaubalaeva vraki leidis hobisukelduja Andrei Ossiptšuk 2009. aastal. Muinsuskaitseamet teostas vraki ülevaatuse 2013. aastal.

1872. aastal Inglismaal Monkwearmouth laevatehases ehitatud aurik Laev väljus 23. veebruaril 1894. aastal Tallinna sadamast merele, eesmärgiga viia laadung Hulli sadamasse. Lastiks oli hein ja kaer. Osmussaare lähistel sattus aurik 24. veebruaril rasketesse jääoludesse, sai vööriossa augu ning uppus.

eeskond, 19 inimest pääses Osmussaarele, kust nad mõni päev hiljem Paldiski kaudu Tallinna jõudsid.

Kaubaaurik on saanud olulisi vigastusi ja vraki erinevad osad paiknevad mööda merepõhja laiali. Suuremad detailid paiknevad 79 meetri pikkuse ja 15 meetri laiusel alal. Tõenäoliselt on suur osa kahjustusi toimunud traalimistööde käigus.

Vaade vraki erinevatele detailidele. Tanel Urm 2013.

Vaade vraki erinevatele detailidele. Tanel Urm 2013.

Print Friendly, PDF & Email