Kaubalaeva Alice H vrakk

Aurulaeva Alice H vrakk lokaliseeriti 2011. aastal Veeteede Ameti poolt ja identifitseeriti 2013. aastal SubZone Oy poolt. Laevavraki leiukohal on teostatud sonariuuringud SubZone Oy poolt 2013. aastal.

Kaubaaurik Alice H ehitati 1912. aastal Rotterdamis. Ehitaja: Rotterdami Droogdok Maatschappij N.V. Kodusadam Rotterdam. Auriku omanik N.V. Stoomvaart Maatschappij “Sophie H” (N. Haas & Co.).

Külgvaate sonari kujutis vrakist. SubZone Oy 2013.

Külgvaate sonari kujutis vrakist. SubZone Oy 2013.

Laev sõitis 7. augustil 1914 teel Peterburist Hollandisse Osmussaarest loodes asuvale Saksa miinitõkkele, plahvatas ja vajus mere põhja. 13 inimest pääses kuivale maale Hiiumaa Suursadamas, 10 hukkus, sh kapten Jan Rente Smit abikaasaga.

Kaubalaeva vrakk pikkusega 99, laiusega 14 ja süvisega 6,6 meetrit lebab merepõhjal 94-100 meetri sügavuses. Vrakk on hästi säilinud, sonaripildil on näha vähesel määral traalimisjäänuseid, üks mast on püsti, teine pikali kukkunud.

Print Friendly, PDF & Email