Saaremaad külastavad mõjukad saksa majandusajakirjanikud

Eestit on sel nädalal väisamas mõjukate Saksa majandusväljaannete ajakirjanikud. Ajalehtede Handelsblatt, Kieler Zeitung, Nürnberger Presse, BurdaNews, CIO/Computerwoche, Lëtzebuerger Journal, WirtschaftsBlatt Medien ja Baierimaa ringhäälingu majandusajakirjanikud kohtuvad valitsuse esindajatega ja külastavad Lääne-Eestis peamiselt Saksa kapitalil põhinevaid ettevõtteid.

Saaremaal külastavad nad Merinvesti ja Baltic Workboatsi. Samas tutvutakse Lääne-Eestis ka ettevõtetega Lade, Polar Shipyard ja Oshino Electronics Estonia. Neid võõrustavad Lääne-Eestis Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus, Läänemaa, Saaremaa ja Hiiumaa arenduskeskus.

Programmi täiendavad kohtumised ka Wendrega, AQ Lasertooliga, Biobagiga ja TapTapSoftiga. Samuti tutvustatakse külalistele Haapsalu neuroloogia- ja rehabilitatsioonikeskust, Angla tuulikuid, Saksa tehnoloogiakooli Pärnus ning spaasektorit.

2014. aasta andmete põhjal on Saksamaa Eestisse tehtud välisinvesteeringute mahult 9 protsendiga neljandal kohal Rootsi, Soome (mõlemad 40 protsenti) ja Norra (10 protsenti) järel.
Visiidi käigus kohtuvad ajakirjanikud peaminister Taavi Rõivase, ettevõtlusminister Liisa Oviiri, EAS-i juhatuse esimehe, Saksamaa suursaadiku ning Saksa-Balti koja Eesti juhatajaga.

Print Friendly, PDF & Email