Zoom8 maailmameistrivõistlused lähenevad

Kultuuriminister Indrek Saar avas Tallinna lennujaama väravas nr 7 Zoom8 purjeka, mis hakkab külalisi tervitama suvel Roomassaare sadamas korraldatavate purjetamise SRC Zoom8-klassi maailmameistrivõistluste puhul.

Purje tõmbasid purjeka masti võistluste suured toetajad – kultuuriministeeriumi esindas kõrgeimal tasemel kultuuriminister Indrek Saar ja võistluste nimisponsorit SRC Group AS-i juhatuse esimees Hannes Lilp, mõlemad saarlased.

Indrek Saare sõnul on rahvusvahelise tiitlivõistluse korraldamine Saaremaal ajalooline sündmus. “Saarlased on aastaid korraldanud Eesti karikasarja avaetappe, kuid esmakordselt selgub Saaremaal toimuvatel võistlustel maailmameister. See kinnistab Saaremaa purjetamise maailmakaardile ning innustab noori purjetamisega tegelema.”

Purjetamise SRC Zoom8 MM toimub 1.–6. augustini Kuresaares Roomassaare sadamas. Võistlustele on oodata kuni 150 sportlast. Eestit peaks esindama umbes 20 purjetajat, kellest nii mõnedki asuvad võistlema kõrgeimate kohtade nimel.

Noorpurjetajatele mõeldud Zoom8-klass on hüppelauaks olnud ka tulevastele olümpiasportlastele. Näiteks 2002. aastal võidutses Zoom8 MM-il Karl-Martin Rammo, kes esindas Eestit 2012. aasta olümpiamängude purjeregatil ja on lunastanud koha ka Rio olümpiale Laser Standardi klassis.

Print Friendly, PDF & Email