Saarlased pälvisid looduskaitsepreemiad (1)

Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia pälvis tänavu Tallinna loomaaia kauaaegne direktor Mati Kaal, Pöide valla poollooduslike koosluste hoidja ja hooldaja Kalvar Ige sai aga hõbedase tammelehe.

Keskkonnaminister Marko Pomerants andis esmaspäeval Mati Kaalule üle Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia ja samuti looduskaitse kuldmärgi. Preemia suurus on 5000 eurot.

Pöide kandist pärit Kaal pälvis preemia aastaid kestnud viljaka tegevuse eest Eesti ja maailma looduse tutvustamisel ja uurimisel ning Tallinna loomaaia juhtimisel. “Kui nii vana inimene kui mina mõtleb Tallinna loomaaiale, siis igal juhul tuleb tal enne jääkaru, elevanti, miilut ja maisimadu meelde Mati Kaal, väsimatu loomamees, kelle jaoks meie enamuse jaoks vägagi võõrad liigid on omad,” ütles Pomerants.

Eesti looduskaitsemärkide – hõbedaste tammelehtede – omanikuks sai teiste seas ka Pöide valla poollooduslike koosluste hoidja ja hooldaja Kalvar Ige, kes toimetab Kübassaare maastikukaitsealal.

Ige taastab ja hooldab poollooduslikke kooslusi (peamiselt rannaniidud ja alvarid) ca 250 hektaril ning on keskkonnaametile väga hea partner. Ige sõnul tuli tunnustus talle üllatusena. “Eks ma omaette oma värava taga nokitsen,” sõnas Kalvar Ige, kes erinevalt mõnest teisest PLK hooldajast, on meedias pärandkooslustega seoses vähe tähelepanu saanud. Ige kasutab alade karjatamisel kokku paarisada hobust ja veist.

Print Friendly, PDF & Email