UNESCO tunnustas saarte biosfääri (3)

UNESCO kiitis heaks Eesti biosfääri alal viimase kümne aasta jooksul tehtud tööd ja piirkonnaga seotud tulevikuplaanid.

“Eesti puhul tõi UNESCO esile meie tihedat koostööd rahvusvahelise biosfäärialade võrgustikuga ja järjepidevat tööd ala arendamisel. Näiteks tunnustati Eesti projekte, mis olid suunatud taastuvenergia tootmisele, puidu kasutamisele ja rannikuvee puhtuse kaitsele. 2015. a korraldasime Euroopa biosfäärialade konverentsi Haapsalus, kus esitlesime meie haruldasi rannaniite ja loopealseid, mis jätsid väliskülalistele kustumatu mulje,” rääkis keskkonnaameti biosfääri programmiala spetsialist Lia Rosenberg.

Praegu ootab rahastamisotsust mitu olulist biosfääri programmiga seotud projekti, mis positiivse otsuse korral tooksid Eesti saartele rohkesti väliskülalisi. Koostöös Läti Põhja-Vidzeme biosfäärialaga on plaanis välja töötada uus turismimarsruut, mis kutsub huvilisi avastama meie alade rannikuväärtusi.

Print Friendly, PDF & Email