Talguplaadil saarlaste lood (1)

SÕRULASED: Plaadiümbrise sisekülge kaunistab Johannes Pääsukese 1913. aastal tehtud foto, millel sõrulased Hindrek Puupu (90) ja Abram Roes (49) keskhommikust söövad.  EEESTI RAHVA MUUSEUM

SÕRULASED: Plaadiümbrise sisekülge kaunistab Johannes Pääsukese 1913. aastal tehtud foto, millel sõrulased Hindrek Puupu (90) ja Abram Roes (49) keskhommikust söövad.
EEESTI RAHVA MUUSEUM

“Teeme ära” talgupäeva korraldajad andsid välja “Mere- ja talgulugude kogumiku 2016”. Plaadil on 26 pala, millest mitmed mälestuskatked on seotud Saaremaa või saarlastega. Muu hulgas meenutatakse Ruhnus käimist ja talguid Pulli külas.

“Talgukogumik sündis ja lugude valik tehti merekultuuriaasta 2016 korraldajate ja “Teeme ära” talgupäeva meeskonna koostöös. Muusikavalikut aitas kokku panna Eesti pärimusmuusika keskus,” ütles talgute kommunikatsioonijuht Erkki Peetsalu.

Tema sõnul oli lugusid algses valikus rohkem, aga lõpuks mahtusid plaadile kõige kõnekamad, mis ilmestavad meie merekultuurilugu ja koostegemise traditsioone läbi aegade. “Proovisime lugusid valida nii, et need puudutaksid eri ajastuid ja erinevaid merekultuuriga seotud tegevusi eri paigust, samas ka mõneti ootamatust vaatenurgast (laevade vette laulmine, laevast sepikoja tegemine, mereröövliloss, metsaraie keelustamine väikesaartel Taani kuninga poolt, hiljutised talgukogemused jms,” selgitas ta.

Plaadi tiraaž oli 2500 ning talgu-CD läks kõikidesse talgute stardipakettidesse (1850 tk), mis kõik jõuavad talgupaikadesse üle Eesti.

 

Print Friendly, PDF & Email