Kaarel Kitile riputati kaela teenetemärk (+GALERII)

KÕRGE TUNNUSTUS: Linna teenetemärgi andis Kaarel Kitile üle linnapea Madis Kallas. MAANUS MASING

KÕRGE TUNNUSTUS: Linna teenetemärgi andis Kaarel Kitile üle linnapea Madis Kallas.
MAANUS MASING

Eilsel Kuressaare linna sünnipäeval austati teenetemärgi üleandmisega meremeest ja kauaaegset tantsupedagoogi Kaarel Kitti.

Kuressaare linnapea Madis Kallas meenutas aumärki üle andes, et tänavune aasta on kuulutatud merekultuuriaastaks. “Kaarlis on ühendatud nii meri kui ka kultuurielu,” kinnitas linnapea. Volikogu esimees Toomas Takkis rõhutas oma kõnes, et tublisid linlasi on palju, kuid teenetemärgi saajad on erilised. “Teenetemärgi saajate ühine joon on see, et nad algatavad uusi asju, tõukavad teisi nendega liituma ja viivad algatatu edasi,” ütles Takkis.

Teenetemärgi kavaler Kaarel Kitt ise märkis, et merega on ta seotud kuuendast eluaastast, kui ta tädi hiidlasest mehe kolmemastilise mootorpurjekaga Mõntu merele viidi. “Sealt algas minu merearmastus. 15-aastaselt sain kalakombinaadi transpordialusele madruseks. Pärast merekooli sõitsin Balti merel, kuid viisat mulle ei antud, sest pool suguvõsa oli meil välismaal. Hiljem sain siiski kaugsõitu ja käisin Aafrikas kala püüdmas,” kirjeldas ta oma meremeheelu.

Tantsuõpetaja ametit meenutades kiitis ta saare laste erilisust. “On selleks nende rahulik meel või kaunist loodusest mõjutatud olek, aga mandrilastest on nad paremad,” kinnitas tantsupedagoog. Jõudu ammutab ta oma sõnul merest. “Kui on raske, lähen Roomassaarde ja istun 15–20 minutit mere kaldal. Kõik saab korda,” rääkis Kitt.

Abikaasa Hilja arvates on Kaarel kodus teenetemärgi juba ammu välja teeninud. “Merd sõitmise ajal teda palju kodus polnud, aga kui ta siis tuli, oli rõõm seda suurem,” meenutas abikaasa.

Selle vastu, et Kaarel siiamaani merd sõidab, pole tal midagi. “Las käib seda Abruka vahet, kui mees on merel, on mees rahulik,” lepib Hilja sellega, et Kaarel Abruka postipaati tüürib.

Print Friendly, PDF & Email