JUHTKIRI: Kalev ja Linda  

Igaühel meist on nimi, meeldigu see nimi meile või mitte. Vahel juhtub, et kohtume sama eesnime kandva inimesega silmast silma, vahel juhtume temaga rääkima telefonis või lugema tema kohta lehest või mõnelt internetisaidilt. Nende jaoks, kelle nime esineb sageli, on oma nimekaimu kohtamine üsna tavaline nähtus. Haruldasemate nimede kandjail tuleb selliseid olukordi ette harva, kui üldse.

Kindlasti on mõnelgi meist turgatanud pähe küsimus, kui palju kõnnib Eestimaal ringi Tiinasid ja Toomaseid, Jaanisid ja Reinusid. Mitmele meessoo esindajale on vanemad nimeks valinud Sten ja kui palju on Laurasid?

Statistikaameti uus rakendus aitab neile küsimustele vastuse leida. Iseasi, kui tegemist on üsna harva valitud nimega. Need, kes oma nime otsingulahtrisse sisestades saavad vastuse “Sellise nimega inimesi Eestis ei ela või on neid vähem kui 50 ja seetõttu ei saa selle nime kohta statistikat kuvada.”, võivad end aga oma harvaesineva nime tõttu pidada üsna eriliseks.

Print Friendly, PDF & Email