Nädalavahetusel selgitatakse Eesti võrkpallipealinn

Saaremaa mehed blokis.  IRINA MÄGI

Saaremaa mehed blokis.
IRINA MÄGI

Reedel ja laupäeval leiab Eesti võrkpalli saalihooaeg oma juba traditsioonilise lõpu Saaremaal, kui juba neljandat aastat järjest mängitakse Kuressaare spordihoones Linnade Karikas võrkpallis ja selgitatakse välja Eesti võrkpallipealinn.

Turniiril võistlevad mitmete linnade esindused. Võrkpallisõbrad saavad näha oma kodulinna eest mängimas just neid sportlasi, kes on vastavas linnas sündinud või seal juba aastaid elanud. Linnade Karikas toob ühte võistkonda hooaja jooksul erinevates klubides mänginud mängijad.

Meeskondadest osalevad Kuressaare, Pärnu, Rakvere ja Tallinn. Kui võistkondade koosseisu vaadata, on 90% ulatuses tegu profisportlastega, kes teenivad oma igapäevast leiba võrkpalli mängides.

Poolfinaalides lähevad kokku Pärnu ja Tallinn ning tiitlikaitsja Kuressaare ja Rakvere.

Kuressaare meeskonna esialgne koosseis on järgmine: Veiko Lember, Frederik Kalmberg (TTÜ), Andris Õunpuu (Rakvere VK), Villu Vahter (TTÜ/Kiili), Denis Losnikov (Selver Tallinn), Helar Jalg (Selver Tallinn), Karli Allik (Selver Tallinn), Kevin Saar (Rakvere VK), Mihkel Tanila (Selver Tallinn), Siim Ennemuist (TTÜ), Taavi Prei, Johan Vahter (Selver Tallinn), Alari Saar (TTÜ). Treenerid on Asko Esna ja Hindrek Pulk.

Naiskondadest on võistlustulle astumas Tallinn, Kuressaare, Viljandi ja Kohila. Esimeses poolfinaalis kohtuvad Tallinn ja eelmise aasta võitja Viljandi ning teises poolfinaalis saame näha Kuressaare ja Kohila vastasseisu.

Seekord on esmakordselt turniir ka järelkasvule, kui mängivad U-16 noormehed. Osalemas on Saaremaa SK, SK Tats Tallinn, Selver Tallinn SK, Paide VK ja Pärnu SK.

Kuressaare naiskonna esialgne koosseis: Kristi Põld (võrkpalliklubi Avos), Merli Suu (Tallinna Ülikool), Gerli Gull (Saaremaa SK), Janne Järvalt (võrkpalliklubi Avos), Kaisa Õunpuu (TTÜ/Tradehouse), Mari Peeters (Tallinna Ülikool), Mari Loorman (TTÜ/Tradehouse), Lili Võrk (TTÜ/Tradehouse), Kadi Mägi, Johanna Raamat (võrkpalliklubi Avos), Maali Kanemägi (TTÜ/Tradehouse). Treener on Kristi Põld ja abitreener Raili Sepp.

Seega on kõikidel võrkpallihuvilistel võimalus näha Eesti parimaid nais- ja meesvõrkpallureid mängimas ühel turniiril.


AJAKAVA

  • 6. mai

12.00      Viljandi vs. Tallinn (naised)

14.30      Tallinn vs. Pärnu (mehed)

17.15      Kuressaare vs. Kohila (naised)

19.45      Kuressaare vs. Rakvere (mehed)

  • 7. mai

11.00      pronksimäng (naised)

13.15      pronksimäng (mehed)

15.30      finaal (naised)

18.00   finaal (mehed)

Print Friendly, PDF & Email