Mercandia asub varsti Eesti poole teele

Suvel Virtsu–Kuivastu liinil kolmanda laevana sõitma hakkav Mercandia VIII peaks enne nädala lõppu Helsingborgist Eesti poole teele asuma.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk ütles Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et Mercandia VIII on Viire sõsarlaev. “Äratundmisrõõmu peaks olema paljudel,” märkis ta. Viire mahutas mäletatavasti kuni 140 autot. Hetkeseisuga on kokkulepe laeva kasutamise osas augusti teise pooleni.

Rihvk sõnas, et üleeile õhtul hakkasid SLK mehed laevas tööle, ja avaldas lootust, et tehniliselt saab Mercandia VIII õhtuks üle võetud.

SLK juhatuse esimees tõdes, et läbirääkimised läksid raskelt ja seda mitmel põhjusel. Esiteks tegi lepingupartner niisugust tehingut esmakordselt. Lisaks said nad Eestist segaseid signaale, märkis Rihvk. Nimelt pretendeeris samale laevale ilmselt ka keegi teine. “Me pakkusime kellegagi võistu, aga see on eraldi lugu,” lausus Rihvk raadioeetris.

Laeva tuleb ilmselt veidi sättida siinsete vajaduste järgi, kuid põhimõtteliselt võiks see liini ka kohe teenindama hakata. Rihvk selgitas, et laeval on praegu suur kaupluseosa, mis tuleb ilmselt asendada istekohtade pinnaga.

Saarte Hääl on varem kirjutanud, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul pole suvel võimalik tagada Saaremaa ja mandri vahelisel liinil rahuldavat teenusekvaliteeti vaid kahe laevaga, mistõttu MKM soovib liinile tuua kaheks kuuks kolmanda parvlaeva. See läheb maksma 920 000 eurot.

 

Print Friendly, PDF & Email