Muusikakoolidel pole kuskilt võtta flöödiõpetajat

Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu on mures, kuna flöödiõpetus hakkab Saaremaal hääbuma.

Martti Nõu ütles Saarte Häälele, et pikka aega on Saaremaal olnud vaid üks flöödiõpetaja – Liivi Tamm. Tema on aga pensionieas ja uusi õpilasi enam vastu ei võta, selgitas Nõu. Kuna uut õpetajat silmapiiril terendamas pole, on oht, et järjepidevus kaob ja kohalikud orkestrid võivad lõpuks jääda flöödimängijateta.

“Kuressaare on korra juba otsinud flöödiõpetajat, aga tagasisidet ei tulnud, üritan nüüd Orissaare poolt,” märkis Nõu. Ta tõdes, et konkreetset kandidaati Saare maakonnast ilmselt võtta ei ole. Seetõttu ollakse probleemi ees, et kui mandrilt keegi ka tuleb, oleks tõenäoliselt vaja tekitada talle täiskoormusega töökoht. See tähendaks vähemalt 12 õpilase olemasolu.

Nõu selgitas aga, et muusikakooli seisukohast pole hea, kui valdav osa õpilastest on ühest aastakäigust. “Kui ühel aastal tuleb palju õpilasi, siis järgmisel aastal uusi vastu võtta ei saa. Ja kui nad kõik korraga lõpetavad, tekib jälle auk. Parem oleks selline õpilaste voog, et igal aastal tuleks üks või kaks.”

Võimaliku lahendusena näeb Nõu varianti, et uus õpetaja töötaks nii Orissaares kui ka Kuressaares ja mõlemas koolis oleks tal 5–7 õpilast.

Lisaks oleks Orissaare muusikakoolil vaja uut ja hakkajat viiuliõpetajat, märkis Martti Nõu. “Klaveriõpetajaid õnneks on,” lisas ta.

Kuressaare muusikakooli direktor Tarmo Berens ütles, et pärast seda, kui Liivi Tamm mõned aastad tagasi Kuressaare muusikakoolis tundide andmise lõpetas, ei ole neil ametlikku flöödiõpetajat olnud. Berens märkis, et paraku ei ole flöödimängu õppimise järele ka suuremat nõudlust olnud. “Otseselt ei küsita, aga kui ei paku, ega siis inimesed teagi tahta,” arvas ta.

Möödunud aasta sügisel otsis Kuressaare muusikakool kolmandat kitarriõpetajat. Needki otsingud pole seni vilja kandnud.

 

Print Friendly, PDF & Email