Muuseumiöö pakub tasuta bussiringi, pange end kirja!

14. mail toimub taas üle Eesti muuseumiöö, mis kannab tänavu merekultuuriaastast inspireeritud nime “Öös on laineid”. Saaremaa muuseum pakub muuseumiöö külastajatele esmakordselt tasuta bussiringi muuseumide vahel. Buss mahutab 50 inimest ning kes ees, see mees ehk vajalik on eelregistreerimine meiliaadressil anna-liisa@muuseum.tt.ee või telefonil 45 57 541.

Muuseumiöö buss alustab sõitu kell 18 Aavikute majamuuseumi eest ja suundub Lümanda lubja- ja tõrvaparki, kus ringkäigul vanade lubjaahjude vahel saab ülevaate lubjatootmise protsessist ja ajaloost. Edasi sõidetakse Mihkli talumuuseumisse Vikil, kus Tagamõisa poolsaarel elanud rannarahvast ehk vandiraiujatest pajatab seal üles kasvanud Taimo Oolup. Kunagise meremehe Villem Õunpuu ehk Otsa Villemi külapoiste lugusid ja laule tutvustab Tiit Paulus.

Muuseumibuss jõuab tagasi linna ja Kuressaare linnusesse umbes kell 21.50, kus kestab kella kuuest kuni südaööni nii mere- kui ka helilainete saatel programm, mille on kokku pannud Saaremaa muuseum, Saaremaa merekultuuri selts, Kuressaare muusikakool paljud teised.

Muuseumiööl on muuseumid külastajatele tasuta.

 

Print Friendly, PDF & Email