Linna sünnipäeva tähistatakse värviküllase näitusega

6. mail kell 15 avatakse Kuressaare Raegaleriis Pärnu kunstniku Tiina Ojaste maalinäitus “Kuningkassid”.

“Loomingul võib olla ürgne, loogiliselt seletamatu jõud. Loodul või kujutataval on sageli erakordselt tähendusrikas, märgiline mõju, mis on kui maagia alateadvusele, milles on habras ja samas tugev ühendus mineviku ja tuleviku maailmade vahel. Valikuks pole vaid must ja valge, on oleviku ülimlikkus,” paotas kunstnik veidi oma loomingu võluriigi ust.

Kunstialase hariduse omandas Ojaste Tartu kunstikoolis, mille lõpetas 1981. aastal naha kunstilise kujundajana. Kaheksakümnendatel oli nahatoodetel suur menu, nii jõudsid tema kujundatud tooted Euroopasse, Austraaliasse, USA-sse ja isegi Hiinasse.

Tiina Ojaste on ettevõtliku loomuga kunstiinimene, kes leiab alati uue suuna, kui üks ammendub. Aastatel 1987–2016 on tema maalidest korraldatud 42 isiknäitust nii Eestis kui ka välismaal ning lisaks on toimunud üle kolmekümne ühisnäituse. Tähelepanuväärne näitus avati näiteks 2014. aastal Roomas galeriis La Pinga, kus olid eksponeeritud Tiina Ojaste Fabergè munadest inspireeritud maalid. 2011. aastast on tema tööd alati esindatud Pärnu kunstnike ülevaatenäitustel. Kuressaarde on Tiina Ojaste näitused seni jõudnud kahel korral – 2013 Kuressaare linnusesse ja 2014 Kuressaare linnateatrisse.

Näitus jääb avatuks 26. maini.

 

Print Friendly, PDF & Email