Airest tahab liinile tuua 33-kohalise lennuki (7)

AS Airest tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile pakkumuse. Reise Tallinna–Kuresaare ja Tallinna–Kärdla lennuliinil teeks Airesti kaubamärgi all FLYEST lennukiga SAAB 340.

Ettevõtte teatel ei olnud neil plaanis hankel osaleda, kuna vastavalt tingimustele ootas ministeerium pakkumisi 19-kohalise lennukiga ja ainsaks hindamiskriteeriumiks oli märgitud hind. Siis otsustas aga Airest teha pakkumise 33-kohalise SAAB 340-ga. “Isegi kui hind on väiksema istekohtade arvuga lennukiga võrreldes natuke kallim, tõstaks see saartevahelise lennuliikluse potentsiaali ja kvaliteeti,” ütles Jaanus Ojamets, Airesti juhataja. Kasumit loodetakse teenida suuremalt piletimüügilt, mis võiks kaasneda kvaliteetse teenusega.

Airesti juhataja ja nõukogu liikmed kohtusid 2014. ja 2015. aastal kohalike ettevõtjate ja nende esindajatega ning vestlustest jäi kõlama, et kui lennukis on vähe kohti, siis ei kujune sellest piisavat infrastruktuuri kohaliku ettevõtluse arendamiseks. Näiteks ei mahu grupid lennuki peale või ei saa kohalikud ettevõtted piiratud mahuga lennuühenduse tõttu korraldada oma Saaremaa tehases kliendipäevi Euroopast saabuvatele klientidele.

Airest on Eesti erakapitalil põhinev lennuettevõte, mis asutati 2002. aasta jaanuaris. Ettevõte opereerib praegu kaheksa SAAB 340-ga. Ettevõtte 2015. aasta käive oli ligikaudu 8,5 miljonit eurot ja kasum majandustegevusest üle 800 000 euro. Riigiabi ettevõte saanud ei ole.

Print Friendly, PDF & Email