Politsei tuletab kõigile liiklejaile meelde kiivreid ja turvavöid

Kuressaare politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Kaido Vahter tuletab kõigile liiklejaile meelde, et kui sõidukis on olemas ettenähtud turvavööd, tuleb neid kasutada, ja see käib ka bussireisijate kohta.

“Olgu see siis liinibuss, õpilasbuss, töölistebuss – mis iganes eesmärgil see bussisõit ka on –, tuleb kasutada turvavööd, kui need olemas on,” ütles Vahter ja rõhutas, et seda hakkab politsei ka intensiivsemalt kontrollima.

Ühtlasi toonitas Vahter vajadust kanda mootorrattaga sõites kinnitatud motokiivrit, mis on tegelikult kohustuslik, ja tuletas meelde, et ka jalgrattaga sõites peab alla 16-aastane rattur kandma jalgrattakiivrit.

Nädalaga alustati politseijaoskonnas 38 väärteomenetlust, väljakutseid oli kokku 36. Joobnud juhte tabati nädalaga neli, juhtimisõiguseta juhte sai politsei kätte viis ja kiiruseületamisi fikseeriti nädala jooksul 14. Kainenema toimetati möödunud nädalal kolm inimest.

Reede öösel vastu laupäeva korraldas politsei reidi, mille jooksul kontrolliti 32 alaealist, kellest viie vastu alustati väärteomenetlust. Kolm noort oli tarbinud alkoholi, kaks suitsetasid.

 

Print Friendly, PDF & Email