Saaremaa lihatööstuse suvetooted semmivad ketšupi ja mädarõikaga

SUVINE SÖÖMAAEG: Malle Mägi sõnul on uusi tooteid 12. MAANUS MASING

SUVINE SÖÖMAAEG: Malle Mägi sõnul on uusi tooteid 12.
MAANUS MASING

Saaremaa lihatööstus tuli suvehooajaks välja ühtekokku 12 uue tootega. Neist kolm on šašlõkid, kolm grill-lihad, üks toorvorst ja viis valmistoodet. Märksõnad on ketšup, mädarõigas, küüslauk ja tšilli. Ketšupise mekiga šašlõki ja grill-liha osas on käed löödud taas Felixiga. Talvehooajal oli Saaremaa lihatoodete nimistus Felixi sinepine ahjuliha, nüüd Felixi ketšupine šašlõkk ja grill-liha.

Ka mädarõigas tuleb lihatööstuse peatehnoloogi Malle Mägi sõnul Felixi ühelt partnerilt. “Maitsete valikuga on selline lugu, et eks ta iga aastaga lähe aina keerulisemaks. Turg on igasugu maitseid täis,” märkis Mägi.

Ketšupi puhul sai määravaks, et just see on eestlase lemmiklisand liharoogade juurde. “Mõtlesime, et hoiame inimeste energiat kokku ja paneme need ühte patta. Siis ei pea ketšupit enam lisama,” muheles peatehnoloog.

Mädarõika üle diskuteeriti pikalt. “Võib-olla pole see maitse, mida igaüks soovib, aga käima on selle müük läinud üllatavalt hästi,” rõõmustas Mägi. “See on huvitav ja omapärane. Kellele mädarõigas maitseb, siis see on hea ja mõnus toode.”

Üks uus šašlõkk on küüslauguse marinaadiga, üks grill-liha aga Armeenia-pärane. “Need on sea välisfileest steigid kuivmarinaadis, võib-olla keskmisest vürtsikam toode.” Šašlõki toorvorst on aga, nagu nimigi ütleb, šašlõkimekiga ja sisaldab palju liha.

Valmistoodetest on uudne Saksa praevorst. “Eestlane sööb sellist toodet muidu maru vähe, aga ikka üritame. Meil on ses vorstis veidi tšillitausta ja sel on pikem säilivusaeg,” märkis Mägi.

Saaremaa lihatööstuse populaarne Õllepiip on saanud aga analoogtoote chillysnäki. “See on neile, kes tahavad veidi teravamat maitset,” kinnitas Mägi. Grillvorstidest on uued küüslaugune grillvorst, šašlõkivorst ja Kütivorstikesed – pikad ja peenikesed, mis küpsevad kiiresti.

Müügihooaeg algas uutel toodetel aprilli algusest, seega on esimesed tulemused juba näha ning Malle Mägi sõnutsi paistab seni, et tarbijad on suvetooted kenasti vastu võtnud. Lemmikud on seni olnud just ketšupised tooted, samuti šašlõki toorvorst. Üllatajaks on aga olnud mädarõikased tooted.

 

Print Friendly, PDF & Email