Vigased pruudid? Vabandust, hoopis peigmehed!

ESIETENDUS: Ivar Viil, Urve Sepp ja Rait Goidin on oma rollidesse sisse elanud.  MAANUS MASING

ESIETENDUS: Ivar Viil, Urve Sepp ja Rait Goidin on oma rollidesse sisse elanud.
MAANUS MASING

Tornimäe rahvamaja heledates toonides saalis kostab lava tagant eesti muusikat. Rahvas koguneb vaikselt, fotograafid klõpsutavad. Kõik on esietenduse ootel.

Üles astub 28 aastat tagasi loodud Tornimäe näiteselts. Varrukast on neil võtta Margus Oopkauba dramatiseering “Oh seda elu”. Tutvustav kavaleht selgitab, et lavastuse humoorikas käik ja toredad tegelaskujud annavad tänapäevases võtmes edasi loo Viljandi naiste kosjaskäigust Saaremaa poissmeestele. Seega on oodata nii draamat kui ka huumorit. Näiteselts ei peta publiku ootusi. Juba avastseen pakub humoorikaid repliike, laulu ja pillimängu.

Lugu ise seisneb lühidalt selles, et pereema, kes on ka ise kunagi Viljandist Saaremaale naitud, on nõuks võtnud, et tema pojadki peavad saama naised just Mulgimaalt. Poegadel on aga silmarõõmud juba olemas ja nii on noormeeste mure suur. Naiivne looke võtab aga uue pöörde, kui üks pruutidest tuleb lagedale kavala ideega, kuidas Mulgimaalt saabunud naisterahvastele puru silma ajada.

Tornimäe näiteseltsile tuli tüki lavale toomisel appi Krista Kütt. Endil neil praegu kindlat juhendajat pole. Mängivad Rait Goidin, Ivar Viil, Eine Järmut, Urve Sepp, Lilli Lootus, Lea Peet, Helle Maidla ja Aili Juhkam.

“Mina jäin nendega väga rahule,” kinnitas Krista Kütt pärast esietendust. Osatäitjad ei puudunud ühestki proovist. Lisaks mõtlesid nad Küti sõnul tublisti kaasa. “Absoluutselt kõiki asju, mis on neile öeldud, on nad ka kuulda võtnud,” märkis ta.

Näiteseltsi jaoks jagus vaid häid sõnu ka Tornimäe rahvamaja juhatajal Krista Riigil. “Mulle tõesti meeldis, ilus lõbus lugu,” sõnas ta. “On ainult rõõm, kui nad tahavad mängida, ja muidugi on see õnn mul alati olnud, et Pöidel on kaks näiterühma,” lisas Riik, viidates näitetrupile Tungal.

Tornimäe näiteseltsi eestvedaja Urve Sepp ütles, et uue tükiga tullakse välja igal aastal. “Meie näiteringi ema Ingla Leis pani mulle südame peale, et see rühm mitte laiali ei läheks,” rääkis Sepp. Nimelt Ingla Leis tervislikel põhjustel ise teatritrupi juures enam aktiivselt tegev pole. Oma ülesanded on ta aga õige inimese kätte usaldanud. Sepp lisas, et dramatiseering jõudis nendeni trupi suure sõbra Anne Vanatoa kaudu, kes juhendab Tsirguliina näitetruppi Tõlliste vallas Valga maakonnas.

Järgmine etendus toimub juba täna õhtul Pärsama rahvamajas.

Margus Oopkauba “Oh seda elu” esietendus 13. aprillil.


Esietendused

  • Esmaspäeva õhtul esietendus Tornimäel teinegi teatritükk. Näitering Tungal tuli välja Jaan Tätte draamaga “Meeletu”.
  • Taritu tubateater esietendas aga möödunud reedel Anton Tšehhovi “Juubelit”.
  • Kõiki nimetatud lavastusi saab näha ka 23. aprillil Lümandas Provintsiteatripäevadel.
Print Friendly, PDF & Email