LUGEJA KIRI: Tore hommik politseiga

Eelmisel reedel, 15. aprillil oli Kuressaare Ristiku lasteaia Liblikate rühma lastel väga huvitav hommikupoolik – külas käisid abipolitseinik Kristiina Loho ja politseinik Silvar Rattas ning politseikoerad, inglise spanjelid Pätt ja Maru.

Abipolitseinik Kristiina rääkis lastele oma tööst ja näitas varustust, mis tema vormi juurde kuulub. Silvar andis ülevaate politseikoerte ülesannetest ja nende õpetamisest. Koerad olid väga sõnakuulelikud ja täitsid hästi peremehe käsklusi. Küsimusele laste sõnakuulelikkuse kohta sai politseinik kiire vastuse – “Me pole ju koerad!”

Koerte neli miljonit korda inimestest parema lõhnatundmise kohta saime ka hea näite. Saali peidetud kaks pisidetaili, mida meie otsisime päris kaua ja millest vaid üks leitud sai, leidsid koerad väga ruttu – kiire tiir läbi saali ja leitud!

Vaatasime ka slaidiesitlust politseitööst ning pärast said lapsed koertega mängida. Kui enne soovis meie rühmast politseinikuks saada üks laps, siis nüüd on see arv kasvanud. Ka on meil järelkasv politseikoerte koolitajatele.

On julge ja rahulik elada oma kodukohas, kui sa tead, et korda ja turvalisust hoiavad toredad politseinikud ja eriti toredad politseikoerad. Ning tulevikki tõotab tulla sama turvaline, sest sirgumas on uus põlvkond tublisid korrakaitsjaid.

Piret Mägi, Ristiku lasteaia õpetaja

 

Print Friendly, PDF & Email