Talguid nagu seeni pärast vihma

“Teeme ära” talgukaart näitab, et saarlased on usinalt talguplaane teinud ja eile pärastlõunaks oli talgupäeva kodulehel kirja saanud pea 120 talgut.

Seni on talgutega kõige arvukamalt esindatud Lääne-Saare vald, kus reede pärastlõunal võis kokku lugeda 37 talgut. Muhu on kirja saanud 13 talgut, Pihtla ja Pöide 9, Valjala ja Leisi vald 8, Kuressaare ja Kihelkonna 7. Vähemalt kaks talgut on kirja saanud kõik vallad. Talguliste kirjapanek algab esmaspäeval, 18. aprillil.

“Teeme ära” talgupäeva meeskond teeb merekultuuriaastal koostööd päästeametiga ja ühe põhiteemana on fookuses veeohutus. Saare maakonnas on veeohutuse üheks oma teemaks märkinud pea 25 erinevat talgukohta.

Tänu siseministeeriumi rahastamisele ning heas koostöös päästeameti ja vabatahtlike päästjatega on soovijail võimalik ujumiskoha äärde paigaldada puidust veeohutusstend ja päästerõngas koos viskeliiniga ning ohutusjuhistega infotahvel.

Talgujuhid, kes märgivad oma talgud talguveebi, saavad taas talgute stardipaketi. Kuna pakette on aga piiratud kogus, siis nendele, kes oma talgupäeva kirjapaneku viimasele hetkele jätavad, ei pruugi stardipakette jaguda.

2015. aastal pandi Saaremaal kirja 193 talgut, milles lõi kaasa 14,1% maakonna elanikest. Eestis tervikuna oli osavõtuprotsent 3,6%. Kas saarlased seekord oma rekordi ületavad, näitab talgupäev, 7. mai.

 

Print Friendly, PDF & Email