Krevera astub üles vabariiklikul festivalil

Saaremaa ühisgümnaasiumi luuleteater Krevera annab täna Rakvere teatrimajas etenduse “Nad on kutsutud”, millega saavutati parima Saaremaa trupi tiitel miniteatripäevadel.

Krevera juhendaja Rita Ilves ütles, et viimane proov oli selles mõttes üllatuslik, et kõik olid olemas. “Lõpuks ometi!” Nimelt olid haigused vahepeal trupi liikmeid kimbutanud.

Rakverre päris kõik Krevera noored näitlejad siiski ei sõitnud, kuna kahel õpilasel tuli seoses laulmis- ja võõrkeeleprojektidega välismaale reisida. “Nii et kaks inimest õppisid topeltrollid selgeks,” märkis Ilves. Laval on Kreveral 16 inimest.

Lavastuse “Nad on kutsutud” on Rita Ilves kokku pannud paarikümne eesti luuletaja luuletustest. “Juhan Liiv ühelt poolt ja teiselt poolt Contra ja sinna vahele mahuvad näiteks Runnel, Kaplinski, Kareva ja teised,” rääkis Ilves, viidates, et autorid on ühest äärmusest teise. N-ö terviktekste kasutab Ilves lavastustes harva.

Rakveres esinevad 8.–10. aprillini maakondade parimad kooliteatrid. Ilvese sõnul olid paljud neist ka miniteatripäevadel.

35. korda toimuv rändfestival kannab tänavu nime “35 aastat bussisõite”. Nimelt toimub see igal aastal erinevas linnas. Kuressaare võõrustas vabariiklikku kooliteatrite festivali 1995. aastal. Ilves märkis, et Eesti harrastusteatrite liit on seda võimalust Kuressaarele ka hiljem pakkunud, kuid sellest on ära öeldud.

Ilves selgitas, et 1995. aastal oli festival ühendatud miniteatripäevadega. Kuna aga vabariiklikule festivalile pääseb igast maakonnast vaid üks kooliteater, siis mitmed miniteatripäevade sõbrad Kuressaarde sõita ei saaks.

“Rakverest on meil alati käinud kolm truppi, kui oleks aga vabariiklik konkurss miniteatripäevade raames, siis saaks sealt tulla ainult üks,” selgitas Ilves. “Oleme hoidnud oma nišši,” lisas ta.

Vabariiklikku festivali korraldavad tänavu Rakvere kooliteatrid ja Eesti harrastusteatrite liit

Print Friendly, PDF & Email