UUS! Poola tehas venitab uute parvlaevade ehitusega (6)

Tallinna Sadama tütarettevõttel TS Laevad on tekkinud kahtlus, et Poola tehas Remontowa Shipbuilding ei pruugi ehitatavat kaht parvlaeva õigeaegselt valmis saada, mistõttu riigifirma on koostanud riskistsenaariumid ning läheb järgmisel nädalal tööde seisu inspekteerima, kirjutab Postimees.

“Poola laevatehase esitatud raportid näitavad küll mõne etapi mahajäämust, kuid laevatehas on seni kinnitanud, et valmimise lõppkuupäeva pole edasi lükatud,” ütles TS Laevade juhatuse esimees Kaido Padar. “Riskide maandamise nimel tegeleme varuplaanidega, et tagada liinivedu ka siis, kui näiteks mõni laevadest ei saa õigel ajal valmis või tekib muid tõrkeid,” lisas ta.

Selleks et parvlaevad ka pärast 1. oktoobrit saartele sõidaksid, on TS Laevad välja töötanud viis võimalikku lahendust juhuks, kui uued parvlaevad ei valmi ning tuleb üheks kuni kuueks kuuks prahtida teiste laevafirmade praame. Samas ei ole TS Laevad teinud säärast ettepanekut Saaremaa Laevakompaniile, mis praegu saarte ja mandri vahel ühendust peab.

“Sadama uued juhid peavad hanget prioriteediks ning teavad, et kvaliteedis järele anda ei tohi, sest inimeste ootused laevadele on kõrged. Kui ka peaks juhtuma, et mõni tähtaeg venib või tekib muid ettenägematusi, peab sadam kasutama plaani B, näiteks kasvõi seniks teisi praame rentides,” ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

“Selline varuplaan on neil igaks juhuks ka valmimas. Riigi poolt on lepingus Tallinna Sadamaga üsna suured leppetrahvid, mis ulatuvad miljonitesse, kuid meie jaoks on peamine, et inimesed saaksid kvaliteetselt veetud ja uued laevad vastaksid kvaliteedinõuetele,” lisas minister.

Print Friendly, PDF & Email