Lendama soovib hakata Nordica (2)

Lennufirma Nordica ootab uue mandri ja saarte vahelise lennuliini hanke väljakuulutamist, et sobivate tingimuste korral oma pakkumus esitada ja liini teenindama hakata.

“Huvi on olemas, aga ootame kõigepealt ära hankija ehk riigi tingimused ja ootused. Kuna liin on regionaalselt oluline ja toimib dotatsiooni alusel, on see kindlasti üks lisaargument hankel osaleda ja lendama hakata,” ütles Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm BNS-ile.

Tamme sõnul on Nordica üks äristrateegiaid allhanke lendude tegemine ja väiksemate liinide teenindamine. “Siiamaani oleme teinud neid välismaal, aga see ei pea tingimata nii olema. Võime seda teha ka kodumaal,” lisas ta.

Praegu Nordical vajalikus suuruses lennukeid ei ole, kuid vastavalt hankes esitatud tingimustele ja lennuki nõutavale suurusele on Tamme sõnul võimalik lennukeid rentida.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) avalike suhete nõunik Mihkel Loide ütles BNS-ile, et mandri ja saarte vahelise lennuliini vedaja leidmise hange kuulutatakse välja lähipäevil. Varem teenindas mandri ja saarte vahelist lennuliini AS Avies, kuid lennuamet peatas eelmisel reedel nende lennuettevõtja sertifikaadi (AOC), mille tõttu ei tohi ettevõte enne puuduste kõrvaldamist lennuteenust pakkuda.

Lennuameti peadirektori Kristjan Telve sõnul on Aviesi järelevalve toimunud juba pikemat aega, mullu oktoobris korraldati viimane suurem järelevalve, mille tulemusel avastatud 90 puudusest oli Aviesil siiamaani likvideerimata 47.

Avies lendas Tallinnast Kuressaarde, Kärdlasse ja Stockholmi.

 

Print Friendly, PDF & Email