Randa tulnud hülgepojad ei vaja abi

Eesti loomakaitsjate liidu kinnitusel ei vaja randa tulnud hülgepojad inimeste abi.

Loomakaitse liidule on sel nädalal juba kolmel korral teada antud rannal ringiukerdavatest hülgepoegadest, teatas liit BNS-ile. Inimesed arvavad, et abituna näivad hülgebeebid on vanemate poolt hüljatud ja vajavad abi. Tegelikult hülgebeebid inimese abi ei vaja, välja arvatud juhtudel, kui nad on end liiga rahvarohketes randades sisse seadnud.

Hülgeteadlane Mart Jüssi manitseb inimesi lootevillaga kaetud armsaid loomakesi mitte silitama. “Vaatamata armsale olekule on hülgepojad kiskjad, kes kasutavad oma hambaid kõhklematult enesekaitseks. Jõudu on neil loomadel vaatamata noorusele vahest ehk enamgi kui hundikoeral. Lisaks raskele traumale võib hülge hammustusest saada haava bakteri, kelle ravi on keerukas,” ütles Jüssi.

Läänemere regioonis kestab hüljeste poegimisperiood veebruarist aprillini.

Print Friendly, PDF & Email