Suitsuahi süütas Audlas kulu (1)

Esmaspäeval kell 15.04 said päästjad väljakutse Laimjala valla Audla külla, kus põles umbes saja ruutmeetri ulatuses kulu. “Päästjate esialgsel hinnangul võis põleng alguse saada suitsuahjust,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel. Päästjad likvideerisid põlengu kell 15.30.

See oli juba neljas kulupõleng Saare maakonnas sel aastal. Kulupõlengute hooaeg algas 20. märtsil, kui Mustjala vallas Liikülas süttis kulu lõkkest.

“Tuletame meelde, et kulupõletamine on aastaringselt keelatud ja hooletusega põlengu tekitaja vastutab ohutusnõuete rikkumise ja õnnetuse tagajärgede eest,” meenutas Vaabel.

Lõkketegemisel tuleb järgida kõiki ohutusnõudeid, piirata lõkkease mittesüttiva pinnasega, hoida käepärast kustutusvahendid ning lõket tuleb valvata. Lõket tohib teha ainult nõrga tuulega ning ohutus kauguses metsast ja hoonetest.

Print Friendly, PDF & Email