Ruhnu kodulehelt kadus viide blogile (1)

Eile eemaldas Ruhnu vallavanem Jaan Urvet valla ametlikult kodulehelt viite Ruhnlase blogile. 

Vallavanem põhjendas oma tegu vajadusega lehel korda hoida, tsensuuri ta selles ei näinud. “Kui tegemist on ühe mehe hääletoruga, mille sisu on laimav ja faktid valed, siis see laimab kogu valda,” ütles Urvet.

“Mingit kroonikanurka me oma kodulehel näha ei taha. Inimesed võivad eeldada, et tegemist on ametliku teabega,” põhjendas ta viite lehelt eemaldamist.
Saarte Hääl kirjutas eile Ruhnu saarel puhkenud tülist, mille osalisteks Jaan Urvet ja vallavolinik Kaarel Lauk. Lauk avaldas oma süüdistused vallavanema aadressil just Ruhnu blogis.

Otsuse viide eemaldada tegi vallavanem ainuisikuliselt, sest valla kodulehe täitmine on tema tööülesanne.

Üks blogipidajatest, ruhnlane Priit Kapsta leidis, et demokraatia on saarel kõikuma löönud. “Blogis on kasulikud viited saarel toimuvast. Kui me tahame teada, mis Ruhnus toimub, siis seal on terve rida igasuguseid asju,” rääkis ta. “Ruhnu blogi on olnud demokraatlik, vaba sõltumatu ajakirjandus veebi vormis ja kajastab väga hästi Ruhnu igapäevaseid tegemisi. Kui keegi arvab, et see on vaja maha võtta, siis mina leian, et võim näitab hambaid. Ilmselt tundis keegi ennast puudutatuna, kui blogi kallale minnakse,” arvas blogipidaja.

Print Friendly, PDF & Email